Hopp direkte til innhold

Samling for unge slagrammede og pårørende 2019

  • Sted: Quality Airport Hotel Gardermoen
    2067 Jessheim
  • Fra: lørdag 14.09.2019, kl. 12.00
  • Til: søndag 15.09.2019, kl. 13.00

LHL Hjerneslag gjentar suksessen med en årlig septembersamling for unge slagrammede og pårørende (18-55 +).

Søknadsskjema nederst på siden.

Foreløpig program

Lørdag 14. september

  • Nedsatt lydtoleranse etter hjerneslag ved audiopedagog Reidun Heikvam
  • Ortopediske hjelpemidler ved ortopediingeniør og produktspesialist Frøydis Alstad Stenhaug Camp Scandinavia og daglig leder / produktspesialist Geir Finne, Alfimed as

Søndag 15. september

  • Psykiske utfordringer og sorgmestring etter hjerneslag ved psykologspesialist Janette Røseth

Om samlingen

Høsten samling blir på Gardermoen lørdag 14. og søndag 15. september.

Samlingen starter lørdag klokka 12.00 og avsluttes søndag kl. 13.00 med lunsj.

Det er begrenset antall plasser, så medlemmer blir prioritert (øvrige prioriteringskriterier er som for 2018-samlingen).

LHL Hjerneslag dekker reise, opphold og deltakelse for de som får innvilget søknad om plass.

Ikke-medlemmer som får plass, må betale en egenandel, men det kan også bli fastsatt en mindre egenandel for medlemmer, som vi kommer tilbake til.

De som ønsker å komme fredag 13. september, eller være til mandag 16. september, må bestille og betale slik overnatting selv.

Det forutsettes at man er tilstede på hele samlingen for å få plass (behov for egne pauser utover programfestede pauser er selvsagt tillatt).

Foredragsholdere

Reidun Heikvam er utdannet audiopedagog og spesialpedagog med mastergrad fra Universitetet i Oslo. Hun driver audiopedagogen.no, og har mange års erfaring med behandling av nedsatt lydtoleranse og tinnitus. Heikvam har de senere årene fått særlig interesse for nedsatt lydtoleranse som følge av hjerneslag, og har gode resultater med denne gruppen. Hun har egen praksis i Sandvika like utenfor Oslo, og følger opp pasienter fra hele landet. Hun er også foredragsholder som brenner for formidling av kunnskap om emnet, og hun holder flere titalls foredrag i året.

Janette Røseth er psykologspesialist. Hun var en av initiativtakerne til LHL Hjerneslag Ung Rogaland, som har vært modell for LHLs satsing på målgruppen unge slagrammede og pårørende. Røseth ledet LHL Hjerneslag Ung Rogaland fram til mars i år, og hun er nå styremedlem. Hun var også initiativtaker til "Hjerne for kunst", som engasjerte flere titalls norske kunstnere. Som psykolog, pårørende, og kronisk syk brenner hun for temaet livssorg, og skriver nå bok om temaet.

Frøydis Stenhaug: Camp Scandinavia er en leverandør av ortopediske hjelpemidler til ortopediske verksteder i Norden. Frøydis Stenhaug er utdannet ortopediingeniør fra HIOA og har 20 års erfaring som kliniker med tilpasning av ulike hjelpemidler. Frøydis har jobbet som produktspesialist for Camp Scandinavia i fem år. Hun holder ulike kurs og undervisning i Camps regi og assisterer kunder med måltaking og tilpasning av ortopediske hjelpemidler. Camp Scandinavia og Alfimed samarbeider med LHL Hjerneslag for å øke informasjonen om hva et ortopedisk hjelpemiddel er og hvordan det kan hjelpe slagrammede.