Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Behandlingsrulett for hjertepasienter

Arendalsuka 2024: Behandlingsrulett for hjertepasienter

LHL og Novartis inviterer til samtale på Arendalsuka.

Arendalsuka 2024: Behandlingsrulett for hjertepasienter

Bli med på en viktig samtale om hvordan vi kan gå fra overlevelse til livskvalitet etter et hjerteinfarkt.

Tid
kl. 15.00–15.45

STED: Altingets scene
Teaterplassen 3 (Grid Arendal), 4836 Tyholmen


Visste du at oppfølgingen du får etter et hjerteinfarkt avhenger av hvor du bor?

I Norge er det store variasjoner i tilbudene fra kommuner og sykehus, noe som kan påvirke din langtidssjanse for å unngå nye sykehusinnleggelser og opprettholde en god livskvalitet. Den medisinske oppfølgingen kan foregå på en hjertepoliklinikk, hos fastlegen eller på en rehabiliteringsinstitusjon. Om pasienten får tilgang til nødvendig og spesialisert oppfølging og rehabilitering er et lotteri.

Spesialisthelsetjenesten, som nå har ansvaret for denne viktige oppfølgingen, skyver gradvis oppgaver over til kommunene. Men er kommunene rustet til å ta over dette store antall pasienter årlig? Kompetanse og ressurser på kommunalt nivå mangler, og mange pasienter blir stående alene når de forlater sykehuset etter et infarkt.

På dette arrangementet under Arendalsuka dykker vi ned i denne problemstillingen. Vi skal diskutere hvordan vi kan sikre en helhetlig og tverrfaglig oppfølging som gir hjerteinfarktpasienter bedre helse og livskvalitet over tid. Hva må til for at alle, uavhengig av postkode, får like muligheter til god oppfølging?

Se arrangementet på arendalsuka.no