Hopp direkte til innhold

Triminstruktørkurs

20. mai

Triminstruktørkurs

Tid 12:30 Sted LHL-sykehuset Gardermoen
Gratis

Praktisk informasjon

Sted: LHL-sykehuset Gardermoen 

Tid: Fredag 20. mai til søndag 22. mai. Kurset starter med lunsj fredag kl. 12.30 (kursstart kl 13.30) og avsluttes søndag kl 12.00 med lunsj.

Målgruppe: Frivillige som ønsker å bli eller er triminstruktører i LHLs lokallag.

Deltagere må helst komme seg til Gardermoen samme dag som kursstart. 

Pris: Gratis (LHL dekker hele kurset, reiseutgifter over 200 kr, måltider i forbindelse med kurset og hotellopphold for de som har behov for overnatting)

Overnatting ved behov: Hotelldelen på LHL-sykehuset Gardermoen

Kursholdere: Fysioterapeuter i LHL

Andre hensyn: Av hensyn til deltagerne skal det ikke benyttes parfymeholdige produkter under kurset. Det minnes også om at LHLs kurs er røykfrie.

Våre arrangementer og aktiviteter er forbeholdt personer som har mottatt 2 vaksinedoser mot Covid-19. Dette av hensyn til alles trygghet.

På LHL-sykehuset Gardermoen er det fortsatt noe strengere smittevernhensyn, det er viktig å overholde 1 meter avstand til andre personer. 

Frist for søknad om plass: søndag 08. mai 2022. 

Bekreftelse på plass og detaljert informasjon om kurset sendes ut umiddelbart etter søknadsfristen.

Kursinnhold og program

Det holdes 3 parallelle triminstruktørkurs, man melder seg på et av kursene:

  • Fysisk aktivitet nivå 3 
  • Styrke, balanse og avspenning 
  • Vanntrim

Triminstruktørkursene til LHL er en kombinasjon av teori og praksis. Det blir en grundig praktisk opplæring og trening i trimprogrammet man er påmeldt og felles forelesninger.

Målet er at deltagerne etter endt kurs skal kunne ha ansvar for og lede trimgrupper i regi av LHL sine lokallag.

Deltagelse på kurset vil gi nye og erfarne instruktører en fin anledning for faglig påfyll og inspirasjon!

Informasjon om de ulike treningsprogrammene det holdes kurs i:

Styrke, balanse og avspenning (nytt program 2020): Programmet har en moderat intensitet. Innhold i programmet er styrketrening i stående og på treningsmatte, balanseøvelser, avspenning og kroppsbevissthet. Programmet har et rolig tempo, men krever at man kan stå og gå mye av treningen. Styrkeøvelsene er tilpasset med ulike alternativer, så man selv kan tilpasse øvelsene og man gjør så mange repetisjoner man klarer.

Vanntrim: Programmet har moderat intensitet. I vanntrim benytter vi vannets egenskaper for å få treningseffekt. Motstanden i vannet gir oss mulighet til å trene effektivt selv om øvelsene gjennomføres relativt rolig. Oppdriften i vannet gjør at vi føler oss lettere. Dette gjør at mange opplever at de klarer mer når de er i vannet. Programmet gjennomføres hovedsakelig stående/ gående i vannet.

Fysisk Aktivitet Nivå 3: Programmet er intensivt. Det vil si at en skal bli svett og andpusten. Fysisk aktivitet nivå 3 krever at du kan stå og gå/løpe en hel time. Det er til tider høyt tempo og kan passe godt til de som har trent noe før. Men det er ikke noe i veien for at du prøver deg selv om du har mindre erfaring med trening.

Søknad om plass

Kurset er for de som er eller ønsker å bli frivillige triminstruktører i LHL sine lokallag.

Kurset har begrenset antall plasser og har disse kriteriene:

  1. Deltagere fra Viken, Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark og Agder fylke er prioritert på dette kurset (deltagere må helst komme seg til Gardermoen samme dag som kursstart).  
  2. Ønsker man å delta fra et annet fylke kan man søke. Deltagelse forutsetter det er ledige plasser på kurset.
  3. Først til "mølla"

Innsending av søknad om plass på kurset gjøres ved å registrer deg nedenfor. NB! En person kan kun søke om plass på et av trimprogrammene (kun en billett per person):

Registrer deg for søknad om plass

Vi bruker checkin.no for påmelding. Du settes på en venteliste og får endelig svar på plass på kurset etter påmeldingsfristen 08. mai. 

Har du spørsmål om kurs, eller påmelding?

Ona Eirin Ulimoen Eklund

Ona Eirin Ulimoen Eklund

Helsefaglig rådgiver. Fysioterapeut

Kan bistå med fysisk aktivitet og triminstruktørkurs.

Program

Blir sendt ut til deltagerne etter påmeldingsfristen.