Hopp direkte til innhold

Triminstruktørkurs

14. oktober

Triminstruktørkurs

Tid 12:30 Sted Ålesund, Scandic Parken
Gratis

Praktisk informasjon

Sted: Ålesund, Scandic Parken

Tid: Fredag 14. oktober til søndag 16. oktober. Kurset starter med lunsj fredag kl. 12.30 (kursstart kl 13.30) og avsluttes søndag kl 12.00 med lunsj.

Pris: Gratis.

LHL dekker hele kurset, reiseutgifter over 200 kr, måltider i forbindelse med kurset og hotellopphold for de som har behov for overnatting. 

Overnatting ved behov: Ålesund, Scandic Parken. Behov for overnatting oppgis i søknad om plass.

Kursholdere: Fysioterapeuter i LHL

Andre hensyn: Av hensyn til deltagerne skal det ikke benyttes parfymeholdige produkter under kurset. Det minnes også om at LHLs kurs er røykfrie.

Våre arrangementer og aktiviteter er forbeholdt personer som har mottatt 2 vaksinedoser mot Covid-19. Dette av hensyn til alles trygghet.

Frist for søknad om plass: Fredag 26. august 2022. 

Har du spørsmål om kurset: Kontaktperson er Ona Eirin Ulimoen Eklund frem til 05. august 2022 og Tine Iselin Løvhøiden etter dette. 

Mål

Målet er at deltagerne etter endt kurs skal ha ansvar for og lede trimgrupper i regi av LHL sine lokallag.

Deltagelse på kurset vil gi nye og erfarne instruktører faglig påfyll og inspirasjon. Man får en grundig praktisk opplæring av treningsprogrammet man er påmeldt og lærer mer om temaene: "Fysisk Aktivitet og helse", "Fysisk aktivitet som likepersonsarbeid, kursregistering og markedsføring" og "instruktørrollen i en treningsgruppe".

Målgruppe

Frivillige som ønsker å bli eller er triminstruktører i LHLs lokallag.

Man bør ha en interesse og engasjement for fysisk aktivitet og trening som man ønsker videreformidle til andre. 

Søknad om plass

Kurset har begrenset antall plasser og har disse kriteriene:

  1. Deltagere fra Møre – og Romsdal og Trøndelag fylke er prioritert på dette kurset  (deltagere må helst komme seg til kursstedet samme dag som kursstart).  
  2. Først til "mølla".
  3. Ønsker man å delta fra et annet fylke kan man søke. Deltagelse forutsetter det er ledige plasser på kurset.

Innsending av søknad om plass på kurset gjøres ved å registrer deg nedenfor. NB! Det er tre parallelle kurs, en person kan kun søke om plass på et av treningsprogrammene (kun en billett per person):

Registrer deg for søknad om plass

Du settes på venteliste og får endelig svar på plass på etter søknadsfristen 26. august. 

Program

Triminstruktørkursene til LHL er en kombinasjon av teori og praksis. Det blir en grundig praktisk opplæring og trening i treningsprogrammet man er påmeldt, samt felles forelesninger.

Det holdes 3 parallelle triminstruktørkurs, man melder seg på et av kursene/treningsprogrammene:

  • Styrke, balanse og avspenning
  • Fysisk aktivitet nivå 1 
  • Fysisk aktivitet nivå 2 

Informasjon om de ulike treningsprogrammene det holdes kurs i:

Styrke, balanse og avspenning: Programmet har en moderat intensitet. Innhold i programmet er styrketrening i stående og på treningsmatte, balanseøvelser, avspenning og kroppsbevissthet. Programmet har et rolig tempo, men krever at man kan stå og gå mye av treningen. Styrkeøvelsene er tilpasset med ulike alternativer, så man selv kan tilpasse øvelsene og man gjør så mange repetisjoner man klarer.

Fysisk Aktivitet Nivå 1: Programmet har moderat til lav intensitet og inneholder kondisjon- og styrketrening, uttøyning og avspenning. Det er i hovedsak basert på treningsprinsipper for de med redusert funksjonsnivå, uavhengig om det skyldes lungesykdom, hjertesykdom eller av andre årsaker. Programmet passer for de fleste, og treningseffekten avhenger av hvor mye man tar i. Øvelsene gjøres sittende på stol eller i stående.

Fysisk Aktivitet nivå 2: Programmet har moderat intensitet og inneholder kondisjon- og styrketrening, uttøyning og avspenning. Du kan velge å ta i skikkelig og få en betydelig treningseffekt, men du kan også velge å ta det litt roligere ved for eksempel å gå i stedet for å løpe i kondisjonstoppene. Programmet passer best for de som trenger et moderat program for å komme igang med aktivitet eller for de med litt redusert fysisk kapasitet og yteevne. Man bør kunne stå og gå nærmere en time.

 

Personer

Ona Eirin Ulimoen Eklund

Ona Eirin Ulimoen Eklund

Helsefaglig rådgiver. Fysioterapeut
Tine Iselin Løvhøiden

Tine Iselin Løvhøiden

Organisasjonsrådgiver / Studiearbeid
46 66 45 00