Hopp direkte til innhold

Triminstruktørkurs

11. november

Triminstruktørkurs

Tid 12:30 Sted Tromsø, Quality Hotel Saga
Gratis

Praktisk informasjon

Sted: Tromsø, Quality Hotel Saga.

Tid: Fredag 11. november til søndag 13. november. Kurset starter med lunsj fredag kl. 12.30 (kursstart kl 13.30) og avsluttes søndag kl 12.00 med lunsj.

Pris: Gratis.

LHL dekker hele kurset, reiseutgifter over 200 kr, måltider i forbindelse med kurset og hotellopphold for de som har behov for overnatting.

Overnatting ved behov: Quality Hotel Saga. Behov for overnatting oppgis i søknad om plass.

Kursholdere: Fysioterapeuter i LHL.

Andre hensyn: Av hensyn til deltagerne skal det ikke benyttes parfymeholdige produkter under kurset. Det minnes også om at LHLs kurs er røykfrie.

Våre arrangementer og aktiviteter er forbeholdt personer som har mottatt 2 vaksinedoser mot Covid-19. Dette av hensyn til alles trygghet.

Frist for søknad om plass: Fredag 30. september 2022. 

Har du spørsmål om kurset: Kontaktperson er Ona Eirin Ulimoen Eklund frem til 05. august 2022 og Tine Iselin Løvhøiden etter dette. 

Mål

Målet er at deltagerne etter endt kurs skal ha ansvar for og lede trimgrupper i regi av LHL sine lokallag.

Deltagelse på kurset vil gi nye og erfarne instruktører faglig påfyll og inspirasjon. Man får en grundig praktisk opplæring av treningsprogrammet man er påmeldt og lærer mer om temaene: "Fysisk Aktivitet og helse", "Fysisk aktivitet som likepersonsarbeid, kursregistering og markedsføring" og "instruktørrollen i en treningsgruppe".

Målgruppe

Frivillige som ønsker å bli eller er triminstruktører i LHLs lokallag.

Man bør ha en interesse og engasjement for fysisk aktivitet og trening som man ønsker videreformidle til andre. 

Søknad om plass

Kurset har begrenset antall plasser og har disse kriteriene:

  1. Deltagere fra Troms- og Finnmark og Nordland fylke er prioritert på dette kurset  (deltagere må helst komme seg til kursstedet samme dag som kursstart).  
  2. Først til "mølla".
  3. Ønsker man å delta fra et annet fylke kan man søke. Deltagelse forutsetter det er ledige plasser på kurset.

Innsending av søknad om plass på kurset gjøres ved å registrer deg nedenfor. NB! Det er to parallelle kurs, en person kan kun søke om plass på et av treningsprogrammene (kun en billett per person):

Registrer deg for søknad om plass

Du settes på venteliste ved søknad om plass og får endelig svar på plass etter søknadsfristen 30. september 2022.  

Program

Triminstruktørkursene til LHL er en kombinasjon av teori og praksis. Det blir en grundig praktisk opplæring og trening i treningsprogrammet man er påmeldt, samt felles forelesninger.

Det holdes 2 parallelle triminstruktørkurs, man melder seg på et av kursene/treningsprogrammene:

  • Styrke, balanse og avspenning 
  • Fysisk aktivitet nivå 3 

Informasjon om de ulike treningsprogrammene det holdes kurs i:

Styrke, balanse og avspenning: Programmet har en moderat intensitet. Innhold i programmet er styrketrening i stående og på treningsmatte, balanseøvelser, avspenning og kroppsbevissthet. Programmet har et rolig tempo, men krever at man kan stå og gå mye av treningen. Styrkeøvelsene er tilpasset med ulike alternativer, så man selv kan tilpasse øvelsene og man gjør så mange repetisjoner man klarer.

Fysisk Aktivitet Nivå 3: Programmet er intensivt og inneholder kondisjon- og styrketrening, uttøyning og avspenning. Det vil si at en skal bli svett og andpusten. Fysisk aktivitet nivå 3 krever at du kan stå og gå/løpe en hel time. Det er til tider høyt tempo og kan passe godt til de som har trent noe før. Men det er ikke noe i veien for at du prøver deg selv om du har mindre erfaring med trening.

Personer

Ona Eirin Ulimoen Eklund

Ona Eirin Ulimoen Eklund

Helsefaglig rådgiver. Fysioterapeut
Tine Iselin Løvhøiden

Tine Iselin Løvhøiden

Organisasjonsrådgiver / Studiearbeid
46 66 45 00