Hopp direkte til innhold

Webinar: Hvordan kommuniserer legen din? - og hva slags pasient er du?

5. mai

Webinar: Hvordan kommuniserer legen din? - og hva slags pasient er du?

Tid 14:00 Sted

Et webinar om kommunikasjonen mellom lege og pasient.

Medisinen gjør fantastiske fremskritt. Samtidig er vi mennesker like sårbare når sykdom eller skade rammer.

Pasientombudene forteller at 80 prosent av klagene i helsevesenet kommer på grunn av dårlig kommunikasjon. Og det skjer samtidig som fokus på god pasientkommunikasjon er stadig større.

Hvor går det galt - og hva skal til for at det blir bedre?

Foredraget vil gi deg en praktisk oversikt over hva du kan forvente av legen din. I tillegg får du vite hva du selv kan gjøre for å få et enda bedre samspill med legen din.

 

Bård Fossli JensenBård Fossli Jensen er barnelege med en doktorgrad i medisinsk kommunikasjon. Han trener helsepersonell i hvordan snakke med pasientene sine, både studenter og de med mer erfaring. For Helsedirektoratet holder han ledertreninger i hva de skal gjøre «Når skaden er skjedd», og han trener de som svarer på nødnummeret 113 i å møte frykt og sinne i nødsituasjoner. Under starten av pandemien ble han hentet inn til Helse- og omsorgsdepartementet for å bidra i utviklingen av kommunikasjonsstrategien til befolkningen. Til hans praksis som barnelege i Oslo kommer særlig familier der barna sliter med sammensatte symptomer og plager som utmattelse, kroniske smerter, kvalme, uforklarte lammelser og langvarig skolefravær.

 

Støttet av Stiftelsen Dam

Støttet av Stiftelsen DAM