Hopp direkte til innhold

Webinar verdens astmadag 3. mai

3. mai

Webinar verdens astmadag 3. mai

Tonje Reier-Nilsen, barnelege, allergolog og idrettslege vil fortelle om AsthmaTuner.
Tid 18:00 Sted Digitalt

I anledning Verdens astmadag 3. mai arrangerer vi webinar.

Vi møter Aurora som er aktiv svømmer med alvorlig astma. På webinaret møtes Aurora sin lege, Tonje på Olympiatoppen. Vi er med på en konsultasjon og får innblikk i bruk av hjemmesirometri og oppfølging.

Se opptaket her:

Verdens astmadag 3. mai

Deltagere i webinaret er Helle Grøttum, leder for LHL Astma og allergi og Tonje Reier-Nilsen, barnelege, allergolog og idrettslege. Reier-Nilsen vil fortelle litt om AsthmaTuner, og hvordan denne blir brukt i dialog med en pasient.

Tonje Reier-Nilsen er barnelege, allergolog og idrettslege. Hun har jobbet som overlege på Barneavdeling for allergi og lungesykdommer på Rikshospitalet fra 2011–2022, tok en doktorgrad der i 2019 og har hatt fagansvar for astma der de siste årene. Hun har siden 2018 jobbet deltid på Olympiatoppen og nå også på Idrettens Helsesenter, og har ansvar for utredning og behandling av utøvere med luftveisproblematikk der.

Hun er engasjert med flere prosjekter i forskningsgruppene ORAACLE på Oslo Universitetssykehus og OSTRC på Norges Idrettshøyskole. Hun har en sentral rolle i en IOC gruppe som siste 2 år har utviklet konsensusrapporter vedørende utøvere med luftveisproblematikk. Hun er engasjert i undervisning og folkeopplysning.

Målgruppe

Webinaret passer for alle med astma, og deres pårørende.

Personer

Tonje Reier-Nilsen

Tonje Reier-Nilsen

Barnelege, allergolog og idrettslege. M.D., Ph.D
Helle Grøttum

Helle Grøttum

Generalsekretær LHL Astma og Allergi
LHL Astma og allergi
99 62 41 39