Hopp direkte til innhold
Foto: Shutterstock

Hofte

Hofte- og lyskeplager kan ha mange årsaker. Både unge og gamle rammes. Hos LHL får du profesjonell hjelp. Vi har lang erfaring med behandling av denne type plager.

Årsak

Hofte- og lyskeplager kan ha mange årsaker. Både unge og gamle rammes. Plagene kan komme av en skade, ved at treningsbelastningen overgår kroppens tåleevne eller på grunn av genetikk og alderdom.

Det er flere strukturer i hoften som kan gi opphav til smerte. Eksempler er muskulatur, slimposer, skjelett, leddbånd og nervevev. Noen ganger kan smerter i hoften komme fra ryggen. Videre er det godt dokumentert at inaktivitet og overvekt øker sjansen for hofteplager.

Symptomer

Symptomer vil variere med hvilken tilstand man har. Det aller vanligste symptomet er smerte. Mange opplever også stivhet og nedsatt bevegelighet. Det er heller ikke uvanlig med klikkelyder og smerte i visse posisjoner, som ved dyp huksitting.

Disse symptomene kan oppstå plutselig, eller gradvis over tid. Smerten kan hindre deg i å gjøre dagligdagse aktiviteter, eller begrense deltagelse i idrett. Smerten kan både øke og minske med aktivitet. Ved smerte i ro, har man som regel kommet langt i forløpet.

Undersøkelse og behandling

En grundig klinisk førstegangsundersøkelse er hjørnesteinen for diagnostikk ved hofteplager, hvorav en utfyllende sykdomshistorie vil kunne gi verdifull informasjon om din tilstand og veien videre.

Våre dyktige ortopeder kartlegger årsaken til dine plager og gir deg den beste behandlingen. Når kirurgi er aktuelt, finner våre spesialister den best egnede operasjonsmetoden.

Har du gjennomgått en operasjon vil riktig rehabilitering, sammen med et godt utført inngrep, være avgjørende for resultatet. LHL har lang erfaring og dokumenterte resultater på vårt rehabiliteringstilbud. 

Er du usikker på diagnosen eller hvilket behandlingstilbud som er det riktige for deg kan en av våre spesialister hjelpe deg.