Hopp direkte til innhold

Kne

Hos oss får du profesjonell medisinsk hjelp med dine kneplager. Vi utreder og behandler kneplager basert på den nyeste forskning og lang klinisk erfaring.

Årsak

Kneplager kan ha mange årsaker. Knær er store ledd som må tåle mange påkjenninger. Flere strukturer i og rundt kneet kan gi opphav til smerter. Vanligst er nok menisk, leddbånd, sener og muskler. Noe kan løses med god rehabilitering, noe krever ortopedisk kirurgi. 

De fleste tilfeller av smerter, redusert kraft og nedsatt bevegelighet i knærne kan tilbakeføres til skader eller overbelastning.

Symptomer

Akutte smerter kommer som regel etter en akutt skade.

Belastningsskader har ofte en annen presentasjon, der smerten øker gradvis over tid.

Noen sykdommer som knyttes til aldring gir også gradvis økende symptomer. Mange opplever å ha vondt i ro, mens andre plages mer i aktivitet. Ved smerte i ro, har man som regel kommet langt i forløpet. 

De mest typiske symptomene på kneplager er nok smerte, stivhet og hevelse.

Undersøkelse og behandling

En grundig klinisk førstegangsundersøkelse er hjørnesteinen for diagnostikk ved kneplager, hvorav en utfyllende sykdomshistorie vil kunne gi verdifull informasjon om din tilstand og veien videre.

Våre ortopeder kartlegger årsaken til dine plager og gir deg den beste behandlingen. Når kirurgi er aktuelt, finner vi den best egnede operasjonsmetoden.

Har du gjennomgått en operasjon vil riktig rehabilitering, sammen med et godt utført inngrep, være avgjørende for resultatet. LHL har lang erfaring og dokumenterte resultater på vårt rehabiliteringstilbud. 

Er du usikker på diagnosen eller hvilket behandlingstilbud som er det riktige for deg kan en av våre spesialister hjelpe deg.