Hopp direkte til innhold

Legg, ankel og fot

Hos oss får du profesjonell medisinsk hjelp med dine legg-, ankel- og fotplager. Vi utreder grundig for å finne årsak til dine plager, slik at vi kan velge riktig behandling.

Årsak

Legg-, ankel- og fotplager kan ha mange årsaker. Ofte oppstår de etter en akutt skade eller ved at treningsbelastningen overgår kroppens tåleevne.  Det er flere strukturer i bena som kan gi opphav til smerter. Eksempler er muskulatur, slimposer, skjelett, leddbånd og nervevev.

Symptomer

Symptomer vil variere med hvilken tilstand man har. Det aller vanligste symptomet er smerte. Mange opplever også stivhet og nedsatt bevegelighet.

Disse symptomene kan oppstå plutselig, eller gradvis over tid. Smertene kan hindre deg i å gjøre dagligdagse aktiviteter, eller begrense deltagelse i idrett. Smerten kan både øke og minske med aktivitet. Ved smerte i ro, har man som regel kommet langt i forløpet.

Det er ikke alltid lett å vite nøyaktig hva som gir opphav til legg-, ankel- og fotplager, men vi er dyktige på å finne årsaken til dine plager.

Undersøkelse og behandling

En grundig klinisk førstegangsundersøkelse er hjørnesteinen for diagnostikk ved kneplager, hvorav en utfyllende sykdomshistorie vil kunne gi verdifull informasjon om din tilstand og veien videre.

Våre ortopeder kartlegger årsaken til dine plager og gir deg den beste behandlingen. Når kirurgi er aktuelt, finner vi den best egnede operasjonsmetoden.

Har du gjennomgått en operasjon vil riktig rehabilitering, sammen med et godt utført inngrep, være avgjørende for resultatet. LHL har lang erfaring og dokumenterte resultater på vårt rehabiliteringstilbud. 

Er du usikker på diagnosen eller hvilket behandlingstilbud som er det riktige for deg kan en av våre spesialister hjelpe deg.