Hopp direkte til innhold

Kroppsløft rekonstruktiv

Overskuddshuden som ofte følger etter en slankeoperasjon eller stor vektreduksjon legger seg gjerne i en belteform på mage og rygg. Dette kan fjernes med operasjon.

Hvis du har gått drastisk ned i vekt, for eksempel etter en slankeoperasjon eller etter graviditet, er det stor sannsynlighet for at du får mye løs hud på flere områder av kroppen. Her vil mageplastikk og fettsuging ikke alltid gi gode nok resultater. Da kan kroppsløft være riktig metode for å fjerne slapp og overflødig hud og -fett.

Denne tjenesten får du ved:

Prisen inkluderer konsultasjon på poliklinikken, behandling med overnatting på sykehuset, tett oppfølging av kirurg og sykepleier samt to etterkontroller. Bestill gratis konsultasjon

Kroppsløft innebærer at vi fjerner overflødig hud på en sirkulær måte. Enten som et kroppsløft rundt nedre del av kroppen (nedre kroppsløft), overkroppen (øvre kroppsløft) eller begge deler (totalt kroppsløft).

Vi har for øyeblikket ikke avtale med det offentlige for kroppsløft. Det betyr at du må betale for behandlingen selv. Hvis du har helseforsikring som dekker behandlingen kan du kontakte forsikringsselskapet ditt og gi beskjed om at du vil opereres hos oss.

Kirurgene våre har lang erfaring med plastikkirurgi og bruker de beste og mest moderne metodene. Det reduserer risikoen for komplikasjoner.

Om behandlingen

Nedre kroppsløft: Her fjerner vi overskuddshud og fett fra mage, rygg og sidene av overkroppen.

Øvre kroppsløft: Her fjerner vi overskuddshud og fett på overarmer, bryst og øvre del av ryggen.

Totalt kroppsløft: Her kombinerer vi øvre og nedre kroppsløft slik at det blir et totalt kroppsløft.

Kroppsløft regnes som et stort inngrep. Hvis dette er en metode som er aktuell å vurdere for deg vil du ha møte med kirurgen på forhånd. Da kan dere sammen legge en skreddersydd plan for behandlingen slik at vi oppnår best mulig resultat.

Forutsetninger for inngrepet

Før du gjennomgår en plastikkirugisk rekonstruksjon etter et stort vekttap er det viktig at vekten din er stabil og ikke altfor høy. Årsaken er at jo høyere BMI du har, jo større er risikoen for komplikasjoner. Kirurgen gir deg en individuell vurdering for å se på mulighetene for hva som kan gjøres og hvilken metode som er best for deg.

Hvis du planlegger å bli gravid fraråder vi operasjon inntil du er ferdig med graviditeten og tilbake i normalvekt.

Det er 18 års aldersgrense for kirurgiske inngrep. Ifølge Pasientrettighetsloven er det tillatt med kroppsløft fra fylte 16 år med samtykke fra foreldre eller foresatte.

Forberedelser til operasjonen

Det er viktig at du er godt forberedt før inngrepet.

Du bør være i god fysisk form. Hvis du røyker må du slutte minimum fire uker før operasjonen. Du kan heller ikke røyke de første fire ukene etter operasjonen. Unngå alkohol det siste døgnet før operasjonen.

De aller fleste medisiner kan du ta som du pleier, men enkelte må du unngå i forbindelse med operasjon.

I god tid før operasjonen hjelper vi deg med å ta nødvendige mål til en kompresjonsbody som du skal bruke etter operasjonen. Denne kan du kjøpe hos oss eller hos en bandasjist. Bodyen reduserer den umiddelbare faren for blødning og ansamling av sårvæske (seromer), og bidrar også til et bedre resultat rent kosmetisk.

Du kommer til oss samme dag som du skal opereres.

Dagen før inngrepet

Dagen før operasjonen skal du drikke fire bokser med karbohydratdrikk. Drikken har en sammensetning som er spesialtilpasset bruk før kirurgiske inngrep. Karbohydratdrikken, PREOP (Nutrica) kjøper du på apotek.

Hvis du har diabetes må du følge et litt annet opplegg. Dette får du informasjon om.

Faste

Du kan spise som vanlig inntil midnatt dagen før operasjonen. Deretter må du faste. Det betyr at du også må unngå røyk, snus, tyggegummi, drops og annet.

På operasjonsdagen

Dette må du huske før du drar hjemmefra:

  • Dusj og ta på deg rent tøy.
  • Ikke bruk kremer, bodylotion eller parfyme.
  • Ikke bruk sminke eller neglelakk.
  • Fjern kunstige negler.
  • Ta av smykker og piercing, og legg de igjen hjemme.
  • Ikke barber legger eller underliv (det øker faren for infeksjon). Hvis du har hårvekst i selve området som skal opereres kan du klippe det.

Etter operasjonen

Når du våkner etter operasjonen er du koblet til

  • en venekanyle i armen, hvor du får væske og eventuelle medisiner
  • en oksygenslange i nesen
  • en klype på fingeren som måler oksygenopptaket
  • hjerteovervåkning/EKG

Du blir liggende på oppvåkningsavdelingen mellom to og fire timer før du blir flyttet inn på rommet ditt.

De fleste reiser hjem dagen etter inngrepet.

Kompresjonsbehandling

Kompresjonsbodyen som du fikk på deg rett etter operasjonen skal du ha på deg dag og natt de første to ukene, og deretter på dagtid i fire uker.

Forebygging av blodpropp

For å unngå komplikasjoner som blodpropp er det det viktig at du kommer deg opp av sengen så raskt som mulig og beveger deg. Følg rådene og øvelsene du fikk informasjon om før operasjonen, men unngå å få strekk på operasjonssåret.

Før inngrepet skal du ha fått tilpasset støttestrømper. Disse skal du bruke for å redusere faren for blodpropp så lenge det er nødvendig.

Smerter

De første dagene etter operasjonen vil du føle deg stiv og støl i tillegg til at du kan ha endel smerter. Hvis du har vondt kan du få smertestillende tabletter.

Sykemelding

Hvis du er operert på medisinsk grunnlag vil du bli sykemeldt i to til fire uker. Dersom du ikke har krav på sykemelding anbefaler vi på det sterkeste at du tar ferie fra arbeid i en tilsvarende tidsperiode.

Oppfølging og kontroller

En ukes tid etter hjemkomsten kommer du til oss for kontroll hos sykepleier. Etter en måned får du en siste og avsluttende kontroll hos lege.

Mulige komplikasjoner

All kirurgi er forbundet med en risiko for komplikasjoner. Kjente, men heldigvis sjeldne komplikasjoner ved kroppsløft er

Det er viktig at du følger de rådene og restriksjonene du får slik at risikoen for komplikasjoner blir så liten som mulig.