Hopp direkte til innhold

Overarmsplastikk rekonstruktiv

Denne tjenesten får du ved:

Kr 44 000,- Inkluderer konsultasjon på poliklinikken, behandling med overnatting på sykehuset, tett oppfølging av kirurg og sykepleier samt to etterkontroller. Bestill gratis konsultasjon

Store endringer i vekt, aldring og arv kan bidra til at du får mye overflødig hengende hud på overarmene, også kalt grevinneheng. Hos noen er plagene rent kosmetiske men det kan også gir kroniske sår og infeksjoner.

Med overarmsplastikk fjerner vi den overflødige huden og fettvev fra armhulen og ned til albuen.

Gjennomføring og oppfølging

Gå direkte til:

 1. Forutsetninger for inngrepet
 2. Forberedelser til operasjonen
 3. Under operasjonen
 4. Etter operasjonen
 5. Oppfølging og kontroller
 6. Mulige komplikasjoner
 7. Mer om pris

Forutsetninger for inngrepet

Før du gjennomgår en plastikkirugisk rekonstruksjon etter et stort vekttap er det viktig at vekten din er stabil og ikke altfor høy. Årsaken er at jo høyere BMI du har, jo større er risikoen for komplikasjoner. Kirurgen gir deg en individuell vurdering for å se på mulighetene for hva som kan gjøres og hvilken metode som er best for deg.

Hvis du planlegger å bli gravid fraråder vi operasjon inntil du er ferdig med graviditeten og tilbake i normalvekt.

Det er 18 års aldersgrense for kirurgiske inngrep. Ifølge Pasientrettighetsloven er det tillatt med overarmsplastikk fra fylte 16 år med samtykke fra foreldre eller foresatte.

Forberedelser til operasjonen

Det er viktig at du er godt forberedt før inngrepet. Du bør være i god fysisk form. Hvis du røyker må du slutte minimum fire uker før operasjonen. Du kan heller ikke røyke de første fire ukene etter operasjonen. Unngå alkohol det siste døgnet før operasjonen. De aller fleste medisiner kan du ta som du pleier, men enkelte må du unngå i forbindelse med operasjon.

I god tid før operasjonen hjelper vi deg med å ta nødvendige mål til en kompresjons-BH som du skal bruke etter operasjonen. Denne kan du kjøpe hos oss eller hos en bandasjist. Kompresjons-BH reduserer den umiddelbare faren for blødning og ansamling av sårvæske (seromer), og bidrar også til et bedre resultat rent kosmetisk.

Du kommer til oss samme dag som du skal opereres.

Faste

Du kan spise som vanlig inntil midnatt kvelden før operasjonen. Deretter må du faste. Det betyr at du også må unngå røyk, snus, tyggegummi, drops og annet.

På operasjonsdagen

Dette må du huske før du drar hjemmefra:

 • Dusj og ta på deg rent tøy.
 • Ikke bruk kremer, bodylotion eller parfyme.
 • Ikke bruk sminke eller neglelakk.
 • Fjern kunstige negler.
 • Ta av smykker og piercing, og legg de igjen hjemme.
 • Ikke barber legger eller underliv (det øker faren for infeksjon). Hvis du har hårvekst i selve området som skal opereres kan du klippe det.

Under operasjonen

Du er i full narkose under selve inngrepet. Operasjonen tar rundt 1,5 time.

Først setter vi lokalbedøvelses og fettsuger overarmen. Deretter lager vi et snitt på innsiden av overarmen fra armhulen og ned til albuen for å fjerne overflødig hud.

Etter inngrepet blir snittet sydd igjen med tråd som løser seg opp av seg selv.

Rett etter operasjonen tar vi på deg kompresjonsbodyen som du anskaffet i forkant av operasjonen. Deretter føres du inn på postoperativ avdeling (oppvåkningsavdeling).

Overarmsplastikk Overarmsplastikk. Illustrasjon: Molly Borman

Etter operasjonen

Når du våkner etter operasjonen er du koblet til

 • en venekanyle i armen, hvor du får væske og eventuelle medisiner
 • en klype på fingeren som måler oksygenopptaket

Du blir liggende på oppvåkningsavdelingen mellom to og fire timer før du blir ført inn på rommet ditt.

De fleste reiser hjem dagen etter inngrepet.

Kompresjonsbehandling

Kompresjonsbodyen som du fikk på deg rett etter operasjonen skal du bruke dag og natt de første fire ukene, og deretter på dagtid i ytterligere to uker.

Forebygging av blodpropp

For å unngå komplikasjoner som blodpropp er det det viktig at du kommer deg opp av sengen og beveger deg så raskt som mulig etter operasjonen. Følg rådene og øvelsene du fikk informasjon om før operasjonen, men unngå å få strekk på operasjonssåret.

Før inngrepet skal du ha fått tilpasset støttestrømper. Disse reduserer faren for blodpropp og skal brukes så lenge det er nødvendig. Det er vanlig å bruke støttestrømpene en ukes tid.

Smerter

De første dagene etter operasjonen kan du kjenne en sviende smerte. Hvis du har vondt vil du få smertestillende tabletter.

Arr

All kirurgi etterlater arr i varierende grad. Unngå direkte sollys på arret etter at bandasjen er fjernet. Bruk solkrem med høy solfaktor ved opphold i sol.

Sykemelding

Hvis du er operert på medisinsk grunnlag vil du bli sykemeldt i to til fire uker. Dersom du ikke har krav på sykemelding anbefaler vi på det sterkeste at du tar ferie fra arbeid i en tilsvarende tidsperiode.

Oppfølging og kontroller

En ukes tid etter hjemkomsten kommer du til oss for kontroll hos sykepleier. Etter en måned får du en siste og avsluttende kontroll hos lege.

Mulige komplikasjoner

All kirurgi er forbundet med en risiko for komplikasjoner. Kjente, men heldigvis sjeldne komplikasjoner ved overarmsplastikk er

Det er viktig at du følger de rådene og restriksjonene du får slik at risikoen for komplikasjoner blir så liten som mulig.

Pris

Vi har for øyeblikket ikke avtale med det offentlige for overarmsplastikk. Det betyr at du må betale for behandlingen selv. Hvis du har helseforsikring som dekker behandlingen kan du kontakte forsikringsselskapet ditt og gi beskjed om at du vil opereres hos oss.