Hopp direkte til innhold
Foto: Christopher Olssøn
Hjerte og kar

Hjerteutredning (undersøkelse hos hjertespesialist)

Utredningen gir omfattende informasjon om hjertet ditt, både funksjonen og struktur, slik at vi kan avdekke om du har en hjertesykdom.

Fritt behandlingsvalg
Off. egenandel
375,-
Privatkjøp
4 900,-
Ved henvisning betaler du kun egenandel, tillegg for materiell. Inkl. alle nødvendige undersøkelser, EKG, BT, ECCO, AEKG, Holter
  • Ventetid: Kort ventetid

Når vi undersøker størrelsen på hjertet, blodgjennomstrømmingen og bevegeligheten for klaffer og hjertekammervegger kan vi oppdage de fleste typer hjertesykdom. Vi kan se begynnende forandringer som kan gi sykdom på sikt slik at du kan komme i gang med forebyggende behandling i tide.

LHL bygger på en lang tradisjon med høy faglig kompetanse og bred erfaring. Vi kan tilby forebygging, diagnostisering, behandling og rehabilitering innen blant annet hjerte- og livsstilsrelatert sykdom.

Symptomer

Hvis du vet at du har en hjertelidelse fungerer utredningen som en god kontroll. Det kan også være nyttig hvis du har personer med hjertelidelse i nær familie eller hvis du har symptomer på hjertesykdom.

Typiske symptomer på hjertesykdom er blant annet:

  • Tung pust
  • Brystsmerter
  • Hjertebank
  • Hovne ben og ankler
  • Besvimelser

Hvis du opplever noen av disse symptomene bør du kontakte legen din. Du kan også ta direkte kontakt med oss.

Kort beskrivelse

Denne grunnleggende undersøkelsen er aktuell ved de fleste typer hjertesymptomer eller ved høy risiko for hjertesykdom. Når vi avdekker problemer med hjertet på et tidlig tidspunkt kan vi hindre varige skader på hjertet og videre utvikling av sykdommen.

Hjerteutredningen utføres av kardiolog og inneholder alle nødvendige undersøkelser. Både ultralyd av hjertet, EKG, måling av blodtrykk, langtids EKG-registrering, blodprøver og belastnings-EKG, dersom det er indikasjon for dette

Våre spesialister

Kristin Ane Steinsland

Kristin Ane Steinsland

Kardiologisk sykepleier. Koordinator for rehabilitering.
LHL-klinikken Bergen

Sykepleier siden 1988. Hun har lang erfaring med hjertepasienter på flere felt blant annet fra Haukeland Universitetssykehus, Hjertesenteret i Oslo og LHL-klinikkene Feiring. Klinisk videreutdanning i kardiologisk sykepleie fra 2006 og bl.a. videreutdanning i kognitiv terapi.

Kristin har også deltatt i ulike kliniske hjerterelaterte studier og prosjekter – bl.a. ved oppstart av tidlig rehabilitering (såkalt fase2A-rehabilitering) ved Haukeland Universitetssykehus.

Nigussie Bogale

Overlege. Spesialist i kardiologi
LHL-klinikken Bergen

Nils Walde

Overlege. Spesialist i kardiologi
LHL-klinikken Bergen