LHL-klinikken Bergen

Hopp direkte til innhold
Foto: Shutterstock
Hjerte og kar

Konsultasjon og sjekk for høyt blodtrykk

Har du hatt utfordringer med blodtrykket? Vi tilbyr grundig sjekk og oppfølging hos kardiologisk sykepleier og eventuelt hjertespesialist ved behov.

  • Ventetid: Kort ventetid

God og tett oppfølging av blodtrykkspasienter gir bedre blodtrykkskontroll. Derfor tilbyr vi grundig sjekk av blodtrykket, EKG og andre risikofaktorer for hjerte- og karsykdom. Vi hjelper deg også med å vurdere om du bør gjøre endringer i medisineringen.

Kort beskrivelse

Sykepleieren måler blodtrykket ditt og bistår deg med kartlegging av risiko for hjerte-karsykdommer og behandlingsmål for blodtrykket. Vi foretar en nøyaktig gjennomgang av medisinene dine, i samråd med klinikkens øvrige fagpersoner.

Passer for

Hvis du tar medisiner for høyt blodtrykk, eller er i risikosonen for høyt blodtrykk kan det være riktig å få undersøkt dette nærmere.

Er du usikker på om du har behov for å sjekke blodtrykket hjelper sykepleier deg med en risikovurdering/kartlegging.

Behandlingsdetaljer

Vi vurderer om du trenger å endre eller justere blodtrykksbehandlingen i forhold til risiko for skade på

  • hjerte
  • nyrer
  • blodårer
  • hjernen

Vi har et bredt sammensatt team, og i samarbeid med deg finner vi frem til behandling, oppfølging, livsstilsendringer og kurs som er tilpasset deg og det du har behov for.

Oppfølging

Blodtrykksbehandling er mer enn medisiner. For mange handler det også om stress og livsstil. Det viktigste du kan gjøre selv for å unngå høyt blodtrykk er å ha et sunt kosthold, ikke røyke, unngå overvekt, dempe stressnivået og sørge for regelmessig mosjon og fysisk aktivitet.

Våre spesialister

Kristin Ane Steinsland

Kristin Ane Steinsland

Kardiologisk sykepleier

LHL-klinikken Bergen

Sykepleier siden 1988. Hun har lang erfaring med hjertepasienter på flere felt blant annet fra Haukeland Universitetssykehus, Hjertesenteret i Oslo og LHL-klinikkene Feiring. Klinisk videreutdanning i kardiologisk sykepleie fra 2006 og bl.a. videreutdanning i kognitiv terapi.

Kristin har også deltatt i ulike kliniske hjerterelaterte studier og prosjekter – bl.a. ved oppstart av tidlig rehabilitering (såkalt fase2A-rehabilitering) ved Haukeland Universitetssykehus.