LHL-klinikken Bergen

Hopp direkte til innhold
Foto: Shutterstock
Nevrologi

Undersøkelse av blodforsyningen til hjernen (halskar) Ultralyd av halskar

Ved hjelp av ultralyd undersøker vi om det er kalkpåleiringer og innsnevringer i hovedpulsårene til hodet.

Fritt behandlingsvalg
Off. egenandel
351,-
Privatkjøp
2 400,-
Ved henvisning betaler du kun egenandel, tillegg for materiell.
Ansvarlig lege:
Hanne Marie Bøe Lunde
  • Varighet: Undersøkelsen tar rundt 30 minutter

Undersøkelsen viser blodstrømmen og om det er plakkdannelser (åreforkalkning) og graden av dette. Vi kan også se om plakkdannelsen er stabil eller ikke, og på denne måten si noe om risiko for hjerneslag og behovet for behandling.

Kort beskrivelse

Undersøkelsen hjelper oss med å vurdere risikoen for hjerneslag, hjerte- og karsykdommer og eventuelt behov for forebyggende behandling.

Passer for

Undersøkelsen er aktuell hvis du kan ha risiko for å få hjerte-karsykdom, hjerneslag eller har hatt hjerneslag.

Behandlingsdetaljer

Du trenger ikke gjøre noen spesielle forberedelser. Du kan spise vanlig og ta medisinene på vanlig måte før og etter undersøkelsen.

Du ligger på en undersøkelsesbenk og strekker halsen lett. En liten ultralydmåler holdes mot pulsårene i halsen. Bilder fra halspulsåren registreres på en skjerm og opptakene blir analysert og beskrevet av legen. Undersøkelsen er smertefri.

Undersøkelsen tar rundt 15 minutter. Nevrologen tolker resultatet umiddelbart og rett etter undersøkelsen får du en samtale med en lege som forklarer hva testen viser.

Våre spesialister

Hanne Marie Bøe Lunde

Hanne Marie Bøe Lunde

Nevrolog

LHL-klinikken Bergen

Hanne Marie er nevrolog og stipendiat ved Universitetet i Bergen. I tillegg til jobben som nevrolog på LHL-klinikkene forsker hun på MS med fordypning i søvnforstyrrelser hos denne pasientgruppen. Hun utreder og behandler nevrologiske sykdommer og tilstander i nervesystemet.