LHL

Hopp direkte til innhold
Foto: Christopher Olssøn

Hjerteutredning - grunnpakke

Utredningen gir omfattende informasjon om hjertet ditt, både funksjonen og struktur, slik at vi kan avdekke om du har en hjertesykdom. 

Denne tjenesten får du ved

Kr 4 900,- Bestill time

Når vi undersøker størrelsen på hjertet, blodgjennomstrømmingen og bevegeligheten for klaffer og hjertekammervegger kan vi oppdage de fleste typer hjertesykdom. Vi kan se begynnende forandringer som kan gi sykdom på sikt slik at du kan komme i gang med forebyggende behandling i tide.

Hjerteutredningen utføres av kardiolog og inkluderer:

LHL-klinikkene bygger på en lang tradisjon med høy faglig kompetanse og bred erfaring. Vi kan tilby forebygging, diagnostisering, behandling og rehabilitering innen blant annet hjerte- og livsstilsrelatert sykdom.

Formålet med undersøkelsen

Denne grunnleggende undersøkelsen er aktuell ved de fleste typer hjertesymptomer eller ved høy risiko for hjertesykdom. Når vi avdekker problemer med hjertet på et tidlig tidspunkt kan vi hindre varige skader på hjertet og videre utvikling av sykdommen.

Når er det riktig å be om en hjerteutredning?

Hvis du vet at du har en hjertelidelse fungerer utredningen som en god kontroll. Det kan også være nyttig hvis du har personer med hjertelidelse i nær familie eller hvis du har symptomer på hjertesykdom.

Typiske symptomer på hjertesykdom er blant annet:

  • Tung pust
  • Brystsmerter
  • Hjertebank
  • Hovne ben og ankler
  • Besvimelser

Hvis du opplever noen av disse symptomene bør du kontakte legen din. Du kan også ta direkte kontakt med oss.

Fritt behandlingsvalg

Har du fått henvisning (fra offentlig sykehus) kan du velge å gjennomføre utredningen ved LHL-sykehuset Gardermoen, eller LHL-klinikkene i Bergen eller Røros, gjennom fritt behandlingsvalg (helsenorge.no).