LHL

Hopp direkte til innhold
Foto: Shutterstock

Søvnapné – bestilling og tilpasning av utstyr

Har du fått bekreftet at du har søvnapné? Da hjelper vi deg med bestilling, tilpasning og kontroll av pusteutstyr.

Hvordan virker pusteutstyret?

CPAP-maskinen sørger for økt lufttrykk til nese og munn slik at luftveiene holdes åpne. Du får nok oksygen i blodet slik at du sover roligere og unngår å våkne flere ganger hver natt.

I tillegg til selve CPAP-maskinen trenger du en nesemaske eller helmaske. Masken tilpasses slik at den passer godt til ansiktet ditt.

CPAP-utstyret koster totalt mellom 6 500 og 7 500 kroner.

Vi har lang erfaring med utredning og behandling av søvnapné. Vi har også spesialkompetanse som sikrer god og riktig behandling for deg som er rammet av både lungesykdom og søvnapné.

Her kan du lese mer om søvnutredningen og bestille time.

Om tilpasningen

PAP-masken og maskinen tilpasses av sykepleier og du får veiledning i hvordan du bruker og rengjør utstyret. Vi hjelper deg også med å bestille riktig utstyr. Utstyret blir levert hjem til deg kort tid etter bestilling.

Kontroll og oppfølging

Fire uker etter at du har fått utstyret kommer du til oss for kontroll og oppfølging hos sykepleier eller lege. Den samme kontrollen skjer etter tre måneder. Deretter er det etterkontroll og oppfølging en gang i året.

Årlig etterkontroll

Ved den årlige kontrollen forsikrer vi oss om at behandlingen fungerer etter intensjonen. Vi sjekker også innstillingen til CPAP-maskinen og gjør eventuelt nødvendige tilpasninger av masken.

Les mer om årskontrollen og bestill time her.

Ønsker du mer informasjon?

Ring oss, eller send en e-post, så hjelper vi deg.

Poliklinikken på Nesttun i Bergen

Tlf.: 55 11 41 50 / bergen@lhl.no

Publisert 09.11.2016