Hopp direkte til innhold

Sunne retter av Maj-Britt Aagaard

Maj-Britt Aagaard er kokebokforfatter og matblogger, og har blant annet tidligere vunnet matprogrammet MasterChef Spesial på TV3. Nå har hun også laget oppskrifter for LHL.

Rettene er rike på grønnsaker og fiber, men har lite salt og mettet fett – noe som er helt i tråd med det LHL anbefaler. Med disse oppskriftene – sammen med de andre oppskriftene på våre nettsider – ønsker vi og Maj Britt å fremme et næringsrikt og mer plantebasert kosthold.

Maj Britt står bak matbloggen Spiselandslaget.com, som har et rikholdig oppskriftsarkiv. I 2016 ga hun ut sin første kokebok: Kjøttfri mandag, som består av "52 digge oppskrifter uten kjøtt, én til hver mandag i året", skriver Maj Britt. Bok nummer to, Kosekokeboka, ble publisert i september 2017.

Oppskriftene finner du her:

Aubergine- og linsegryte med grønnsakscouscous
En smaksrik og krydret gryterett med inspirasjon fra flere fjerne himmelstrøk, som India og Nord-Afrika.

Fullkornspasta med ovnsbakte rotgrønnsaker, feta og hvitløk
Når rotgrønnsakene bakes i ovnen sammen med hele hvitløksfedd, blir de deilig sødmefulle og smaksrike. Når det hele blandes med fullkornspasta blir dette en mettende og smaksrik vegetarmiddag.

Meksikansk vegetarform med søtpotetlokk
En deilig ovnsrett med smak av fredagstaco!

Salat med grillede grønnsaker og hvite bønner
En salat føles mer mettende hvis den får noen lune elementer og belgfrukter som bønner eller kikerter. Topp det hele med et dryss parmesan og ristede pinjekjerner som setter prikken over i-en.