Hopp direkte til innhold
Trening og fysisk aktivitet
Fysisk aktivitet nivå 1-kurs på LHL-sykehuset Gardermoen

Video: Fysisk aktivitet, nivå 1

"Fysisk aktivitet nivå 1" er et treningsprogram med moderat til lav intensitet. Det er i hovedsak basert på treningsprinsipper for de med redusert funksjonsnivå, uavhengig av om det skyldes lungesykdom, hjertesykdom eller andre årsaker. Lengde: 32 min.

Programmet kan passe for de fleste, og treningseffekten avhenger av hvor hardt en tar i. Øvelsene gjøres sittende på stol eller stående. Alle øvelser kan gjøres sittende hvis man ønsker et lettere treningsprogram.

Tips:

  • Klikk på ikonet for fullskjerm ikon-fullskjerm.png (nederst til høyre på videoen) så er det enklere å få meg seg trim-økten
  • Kan du koble til TV-skjerm, er det kanskje enda enklere? Last ned vimeo-app (gratis) og du er i gang. https://help.vimeo.com/hc/en-us/articles/115007416167 

Videoen er basert på trimprogrammet "Fysisk Aktivitet Nivå 1" med noe variasjon fra originalt program; noe kortere versjon, annen musikk og noe endring i øvelsene.

Programmet inneholder oppvarming, en hoveddel og nedtrapping. For ytterligere uttøyning og avspenning kan du se videoen Bevegelighet og avspennning. I denne videoen vil hoveddelen inneholde vekselsvis utholdenhetsøvelser, styrkeøvelser og bevegelighetsøvelser. Det er basert på intervallprinsipp, som betyr at det har perioder med høyere intensitet avbrutt av perioder med lavere intensitet.

I tillegg er det lagt inn pauser etter noen av sangene med instruksjon i pusteteknikk for de som har behov for det. Dette gjør at man kan greie å holde en høyere intensitet gjennom hele programmet.

Hver enkelt har selv ansvar for å avpasse treningen ut ifra egne forutsetninger, både i forhold til generell fysisk yteevne og dagsform. Er du i tvil om hvor hardt du kan trene, kontakt lege før igangsetting av trening.

Programmene er utarbeidet av fysioterapeuter ansatt i LHL i samarbeid med brukere.

Fysisk aktivitet nivå 1

Trimprogram fra LHL

Få nyhetsbrev fra LHL

Her kan du lese nytt om fysisk aktivitet og helse, kosthold, korona, allergi, luft, pasientrettigheter og mye mer som kan hjelpe deg med å få en god helse.

Ved å registrere din e-post samtykker du til at LHL kan sende deg nyhetsbrev. Vi bruker ikke din e-postadresse til noe annet enn dette.

Du kan når som helst melde deg av. Les mer om hvordan vi behandler dine data på lhl.no/personvern
Vi bruker Mailchimp til å sende nyhetsbrev. Les om MailChimp og personvern.