Hopp direkte til innhold

Frokostglass med yoghurt

Bilde av to frokostglass med honning.
Havregryn er naturlig glutenfritt, og gir god tekstur i denne lette, friske frokosten.

Få en frisk start på dagen i sommer med et frokostglass med ristet havregryn og yoghurt. Det er både sunt og mettende, og ikke minst lett å lage.

Havre er naturlig glutenfri men sjekk for sikkerhets skyld at den ikke inneholder rester av gluten.

Bruk frukt og bær du liker og tåler. Det finns melkefri erstatning for yoghurt som heter havregurt for de som ikke tåler melk.

Ingredienser per porsjon

  • 3 ss havregryn (lettkokte/små)
  • ½ ts honning
  • 1 ½ dl friske bringebær
  • 1 ½ dl friske blåbær
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 ts flytende honning til topping

Fremgangsmåte:

Rist havregrynene i tørr stekepanne til de får litt brunfarge. Ta stekepannen av platen, tilsett ½ ts honning og bland det hele raskt sammen.

Legg lagvis honningristede havregryn, yoghurt og bær i et høyt glass. Risle over 1 ts honning på bærene.

Næringsinnhold per porsjon:

Energi 324 kcal
Fett 9 g
Hvorav mettet fett 5 g

Karbohydrater

44 g
Tilsatt sukker 13 g
Fiber 9 g
Protein 12 g
Salt 0,2 g

Publisert 08.06.2017