Hopp direkte til innhold

Kjøttkaker av lammekjøtt uten melk og gluten

Lam er høstmat for mange. Gjør en ny vri og lag lammekjøttboller som et smakfullt middagsmåltid!

Ingredienser:

  • ½ kg kjøttdeig av lam
  • 1 ss potetmel
  • 1 egg
  • 2 ss rapsolje
  • Ca 2 ss vann
  • 2 fedd hakket hvitløk
  • 1 ss hirseflak 
  • 2 ts hakket basilikun
  • ½ hakket rødløk
  • 1 ss melkefri margarin

Brun saus:

  • 20 g melkefri margarin
  • 1 sjalottløk – finhakket
  • 20 g glutenfritt mel, f.eks. maisenna
  • 4-5 dl kraft

Fremgangsmåte:

Kjøttkaker:

Rør kjøttdeigen og tilsett en blanding av egg, olje og vann. Pass på at massen ikke blir for løs så tilsett litt og litt vann. Tilsett løk og urter. Stekes i en blanding av olje og melkefri margarin.

Saus: 

Smelt margarin og surr finhakket løk til den er blank. Rør inn mel og la det brunes litt for å få farge på sausen.

Spe med varm kraft under omrøring og la sausen småkoke i 10-15 minutter. Tilsett eventuelt sukkerkulør for en dypere farge.

Publisert 03.04.2017