Hopp direkte til innhold

Pavlova uten melk og gluten

Bilde av en ferdig pyntet pavlova med jordbær, bringebær, blåbær og bjørnebær.

Kaken kan enkelt lages uten melk og gluten ved å velge alternative produkter istedenfor tradisjonell kremfløte.

Dette trenger du

Kake

  • 4 stk eggehviter
  • 225 gr sukker
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 ss Maizena
  • 1 ts vaniljesukker

Fyll

Fremgangsmåte

  1. Bland sukker, Maizena og vaniljesukker.
  2. Visp eggehvitene stive. Hell i eddiken mens du visper.
  3. Tilsett den tørre blandingen, litt og litt mens du fortsatt visper.
  4. Fordel massen på en plate, ca 20 cm i diameter.
  5. Settes inn i ovnen ved 200 grader. Når du har satt den inn senker du temperaturen til 100 grader.
  6. Avkjøles før fyllet legges på.
  7. Pynt med rikelig med frukt og bær. Velg gjerne bringebær og blåbær som de aller fleste tåler.