Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
pepperkakehus
Foto: Shutterstock

Pepperkaker uten egg og melk sikrer julestemningen

Pepperkaker er julens favoritt for mange. Her får du en oppskrift helt uten egg og melk.

Ingredienser

  • 2 dl sukker
  • 0,25 dl lys sirup 
  • ½ dl vann 
  • 1 ts kanel
  • ½ ts malt ingefær
  • ½ ts nellik
  • ½ ts natron
  • 7 dl hvetemel
  • 150 g melkefri margarin

Slik gjør du

  1. Smelt smør, sirup og sukker med vann. Rør inn ingefær, nellik og kanel og avkjøl blandingen. Spe inn mel tilsatt natron, og rør til en glatt og jevn røre.
  2. La deigen hvile i kjøleskap over natten. Lag figurer og stek på 150 grader midt i ovnen i 12-15 minutter. 
  3. Skal du bake pepperkakehus kjevler du litt tykkere stykker, 3-4 mm tykke. Vegger og tak stekes så godt at de ikke er myke, da slipper du at huset siger. Delene blir også jevnere i kanten om du skjærer dem ut på stekebrettet. 
  4. Husk at melisglasur og pynt også skal være uten melk og egg. Seigmenn og annet gelegodteri egner seg godt.

Næringsinnhold per porsjon