Hopp direkte til innhold

Pepperkaker uten melk

Bilde av pepperkaketog pyntet med melis

Nå er det på tide å bake kaker til jul! Hvorfor ikke starte med pepperkakene nå?

Ingredienser:

  • 250 g sukker
  • 2 dl lys sirup (250 g)
  • 1 ss kanel
  • ½ ss malt ingefær
  • ¼ ss nellik
  • 250 g melkefri margarin
  • 1 ss natron
  • 2 egg
  • 650-800 g hvetemel

Slik gjør du:

Varm opp sukker og sirup i en gryte.

Tilsette krydder og bland deretter inn natron.

Rør inn smøret mens det smelter.

Visp sammen eggene og bland dem inn.

Tilslutt rører du inn mel til deigen er passe fast.

Sett pepperkakedeigen kjølig i noen timer, gjerne over natten. 

Stek pepperkakene ved 200-225 grader (over- og undervarme), midt i ovnen, til kakene er ferdigstekt, i ca 7-10 minutter.

Kilde: Oppskriften er hentet fra Trines matblogg og gjort melkefri av LHL Astma og allergi.

Publisert 28.11.2016