Hopp direkte til innhold

Potetsalat uten melk, egg og gluten

Bilde av potetsalat.
Potetsalat er godt tilbehør til alle slags kjøttretter. Foto: Shutterstock

Potetsalater kjøpt i butikken har ofte dressinger basert på melkeprodukter, men du kan lage en like god potetsalat i en fei med dressing basert på olje.

Fire porsjoner.

Ingredienser:

  • Ca. 500 gram kalde kokte poteter
  • 6-8 cherrytomater
  • Evt. ¼ chili 
  • ½ rød løk
  • 2 ss. kapers

Dressing: 

  • ½ dl olivenolje
  • ¼ dl hvidvinseddik 
  • Saften fra en halv sitron
  • ¼ tsk. salt
  • Litt pepper

Fremgangsmåte:

Del poteter og tomater i terninger og hakk chili og rød løk og bland det i en skål.

Rist sammen olivenolie, hvidvinseddik, sitronsaft, salt og pepper i et glass

Rør dressingen i potetblandingen og servér! 

Publisert 15.08.2017  Oppdatert 07.11.2017