Hopp direkte til innhold

Risgrøt uten melk

Bilde av grøt i bolle.

Både barn og voksne elsker risgrøt, og spesielt rundt juletider er det mange som koser seg med grøt. Her er oppskriften på risgrøt for de som trenger et alternativ uten melk.

Ingredienser:

  • 2 dl grøtris/risgryn
  • 4 dl vann
  • ½ ts salt
  • 5 dl Oatly iMat Havrefløte blandet med 5 dl vann til 1 liter totalt

Fremgangsmåte:

Kok opp 4 dl vann og dryss i grøtris/risgryn. Kok opp under omrøring. Tilsett salt. Kok til vannet er trukket inn. Spe med blandingen av havrefløte og vann. Sett kjelen på rist og la grøten trekke ferdig.

Serveres med sukker og kanel. Husk melkefri margarin til smørøye.

Ved nøtteallergi er en hvit linse et godt alternativ til mandel i grøten.

Kilde: Allergikokebok for hele familien. Cappelendamm

Publisert 28.11.2016  Oppdatert 29.11.2016