Hopp direkte til innhold

Blåskjell i tomat- og hvitvinsaus

Bilde av kokte blåskjell med basilikum og timian.
Servér gjerne med brød og hjemmelaget aioli.

Blåskjell bør brukes så fort som mulig når de har blitt kjøpt. Hvorfor ikke lage denne elegante middelhavsretten?

2 porsjoner

  • Rapsolje
  • 1 nett med blåskjell
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 liten løk
  • 2 bokser hakkete tomater
  • 2 dl fiskebuljong
  • En god bunt med basilikum
  • En god bunt med timian
  • 1/2-1 chili
  • Salt + pepper
  • 1/2 flaske hvitvin (spør på polet hvilken som kan passe)

Fremgangsmåte

Ha olje i en stor gryte, finhakk løk og hvitløk, og ha det oppi gryten. La løken surre til den er blank, og hell oppi boksene med tomater og buljong. Ha deretter i hakkete urter og finhakket chili. La sausen koke i minst 30 minutter. Hell over hvitvin, og la sausen få et oppkok. Smak til med salt og pepper.

Legg til slutt oppi blåskjellene, og la de koke under lokk til alle skjellene har åpnet seg. Servér gjerne med brød og hjemmelaget aioli.

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi    311 kcal
Fett     2,2 (6 E%)
hvorav mettet fett     0,3 g
Karbohydrater    14 (21 E%)
Hvorav sukkerarter     11,5 g
Fiber   4,3 (3 E%)
Protein    15,3 (20 E%)
Salt     1,1 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.

Publisert 01.08.2014