Hopp direkte til innhold

Fisk og skalldyrsuppe med safran

Bilde av fisk og skalldyrsuppe med safran.
La fisken småkoke i noen minutter, og legg i skalldyrene helt til slutt.

Denne suppen passer fint som festmat. Velg helst fiskeslag som er faste i kjøttet, slik som laks, sei eller torsk. Server gjerne med grovt brød.

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 bit sellerirot (ca. 200 g)
  • 1 fenikkel  (ca. 200 g)
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 g safran
  • 1 fiskebuljongterning
  • 1 dl hvitvin
  • 3 dl vann
  • 2 bokser hele tomater
  • 2 laurbærblad
  • kajennepepper
  • litt sukker
  • salt
  • 300-400 g fiskefilet i små biter (for eksempel laks og torsk)
  • ca. 200 g reker eller blåskjell
  • 1 bunt frisk dill

Fremgangsmåte

Skrell og hakk løk og hvitløk. Rens sellerirot og fennikel, og skjær dem i små terninger. Fres løk, hvitløk, selleri og fennikel i olje i en stor gryte uten at det tar farge. Tilsett safran, buljongterninger, vin, vann og tomater. Ha oppi laurbærblad og litt kajennepepper og la suppen småkoke i 10-15 min. Smak til med salt og sukker.

Legg i fisken, og la den småkoke noen minutter til fisken er nesten ferdig. Legg i skalldyrene slik at de blir gjennomvarme. De må ikke koke, da blir de seige! Strø over dill, og server!

Oppskriften er hentet fra “Alle hjerters kokebok”

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi    265 kcal
Fett    9,4 (31 E%)
hvorav mettet fett     1,6 g
Karbohydrater    11,0 g (21 E%)
Hvorav sukkerarter    6,3 g
Fiber    5,1 g (4 E%)
Protein    26,9 g (42 E%)
Salt     1,9 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.

Publisert 31.07.2014