Hopp direkte til innhold

Hjemmelagde fiskepinner med revet gulrot og brokkoli

Bilde av fiskepinner med brokkoli, poteter og revet gulrot.
Serveres med brokkoli, revne gulrøtter og poteter eller ris og evt. en klatt lettrømme eller remulade ved siden av.

Hjemmelagde fiskepinner inneholder mer fisk, og smaker mye bedre enn ferdige. La barna hjelpe til med å lage fiskepinnene, da spiser de gjerne enda mer til middag.

Ingredienser (4 porsjoner)

Fiskepinner

  • ca. 800 g fiskefilet (for eksempel sei eller torsk)
  • 2 egg
  • 4 ss hvetemel
  • ca. 8 ss griljermel
  • salt + pepper
  • Flytende margarin til steking

Tilbehør

  • 4-5 gulrøtter, finraspet
  • Saften av ½ sitron
  • 1 brokkoli
  • Poteter

Fremgangsmåte

Start med å koke poteter eller ris.

La gjerne fisken ligge litt på kjøkkenbenken slik at den får romtemperatur. I mellomtiden kan du raspe gulrøtter og kryste litt sitron over. Brokkolien koker du rett før fisken er ferdig stekt.

Ha hvetemel blandet med litt salt og pepper i en tallerken, pisket egg i en annen tallerken, og griljermel i den tredje tallerken. Kutt fisken i passe store biter, og rull hver bit først i mel, så i egg, og så i griljermel. Ha margarin i en varm stekepanne, og ha fisken nedi. Pass på at pannen ikke er så varm at fisken blir brent. La fisken bli fin og gyllen på en side, før du snur den.

Serveres med brokkoli, revne gulrøtter og poteter eller ris og evt. en klatt lettrømme eller remulade ved siden av.

Næringsinnhold pr. porsjon (inkludert gulrot, potet og brokkoli)

Energi    515 kcal
Fett    12 g (21 E%)
hvorav mettet fett 1,7 g
Karbohydrater 48,3 g (40 E%)
Hvorav sukkerarter 9,0 g
Fiber   7,4 g (3 E%)
Protein   49,0 g (39 E%)
Salt    0,75 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.

Publisert 26.06.2014