Hopp direkte til innhold

Laks med mangosalsa

Bilde av stekt laks med asparges, couscous og mangosalsa.
Serveres med asparges og couscous, og klipp gjerne over rikelig med koriander over retten.

Mango og avokado gir en frisk, tropisk vri på laksemiddagen. Med både avokado og laks i samme rett er dette en god kilde til både enumettede og flerumettede fettsyrer.

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 800 g laksefilet
  • Flytende margarin til steking
  • 4 porsjoner fullkornscouscous, bulgur eller ris
  • Asparges eller grønne bønner
  • Koriander

Mangosalsa

  • 1 stor mango
  • 1/2 agurk
  • 10-15 cherrytomater
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 rød chili
  • 1 avokado
  • 1 lime

Fremgangsmåte

Begynn med salsaen: Kutt grønnsakene i små biter. Hakk chili, og bland sammen med grønnsakene. Press over saften av en lime. La gjerne salsaen stå og godgjøre seg i 1/2 time før servering

Stek laksen i ovnen eller i en stekepanne. Lag couscous etter anvisning på pakken, og kok opp vann til asparges. La aspargesene koke ferdig rett før fisken er klar (de trenger ca 4- 5 min koketid).

Legg en klatt salsa under hvert fiskestykke, server med asparges og couscous, og klipp gjerne over rikelig med koriander over retten.

Næringsinnhold pr. porsjon laks med mangosalsa og fullkornsbulgur

Energi    618 kcal
Fett    32,8 g (x E%)
hvorav mettet fett    5,7 g
Karbohydrater    32,6 g (x E%)
Hvorav sukkerarter    10,9 g
Fiber    6,7 g (x E%)
Protein    45,3 g (x E%)
Salt     0,32  g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.

Publisert 31.07.2014