Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Laksesashimi med koriander og vårløk
Foto: Synøve Dreyer

Laksesashimi med koriander og vårløk

En knallgod smårett eller forrett som gir deg en god porsjon av de viktige omega-3 fettsyrene.

Denne retten egner seg ypperlig som forrett - gjerne før en gratinert løksuppe som hovedrett.

Ingredienser

  • 1 salmafilet på ca. 200 g
  • 4 vårløk
  • Frisk koriander
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 lime
  • Soyasaus

Slik gjør du

  1. Skjær fileten i tynne skiver og legg på hver tallerken.
  2. Strø over litt sesamfrø.
  3. Skjær vårløk i tynne skriver og spre over fisken.
  4. Klipp over rikelig med frisk koriander.
  5. Kutt en lime i to, og legg en halv lime på hver tallerken.
  6. Press limesaft over fisken rett før den skal spises, og hell over litt soyasaus.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 101 kcal
  • Fett 6,4 g (53 E%), hvorav mettet fett 0,8 g
  • Karbohydrater 5,6 g (27 E%), hvorav sukkerarter 2,1 g
  • Fiber 3,3 g (6 E%)
  • Salt 2 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.