Hopp direkte til innhold

Laksesashimi med koriander og vårløk

Bilde av laksesashimi med vårløk, soyasaus og lime.
Denne retten egner seg ypperlig som forrett - gjerne før en gratinert løksuppe som hovedrett.

En knallgod smårett eller forrett som gir deg en god porsjon av de viktige omega-3 fettsyrene.

Ingredienser (2 porsjoner)

  • 1 salmafilet på ca. 200 g
  • 4 vårløk
  • Frisk koriander
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 lime
  • Soyasaus

Fremgangsmåte

Skjær fileten i tynne skiver og legg på hver tallerken. Strø over litt sesamfrø. Skjær vårløk i tynne skriver og spre over fisken. Klipp over rikelig med frisk koriander. Kutt en lime i to, og legg en halv lime på hver tallerken. Server med soyasaus. Press limesaft over fisken rett før den skal spises, og hell over litt soyasaus.

Næringsinnhold pr. porsjon inkl. salmalaks med koriander, vårløk, sesamfrø, soyasaus og lime.

Energi    101 kcal
Fett    6,4 g (53 E%)
hvorav mettet fett    0,8  g
Karbohydrater    5,6 g (27 E%)
Hvorav sukkerarter   2,1 g
Fiber    3,3 g (6 E%)
Protein    5,2 g (20 E%)
Salt     2 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.

Publisert 31.07.2014