Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Lette tunfiskkaker med poteter og kokte gulrøtter
Foto: Synøve Dreyer

Lette tunfiskkaker med poteter og kokte gulrøtter

En rimelig og enkel hverdagsrett, og du verden så godt!

Serveres med kokte poteter, gulrøtter og brokkoli.

Dryss gjerne over litt kapers, og pynt med sitron.

Ingredienser

  • 3 store kokte poteter
  • 2 bokser tunfisk i vann
  • 2 ss hakket persille
  • 1 ss margarin
  • 1 egg + 1 eggehvite
  • 1–2 dl brødrasp
  • Olivenolje
  • Salt
  • Pepper
  • Kapers
  • Sitron
  • Brokkoli
  • Gulrøtter
  • Poteter

Slik gjør du

  1. Mos potetene, og bland sammen med smør, tunfisk, salt, pepper og persille. Visp sammen egg og eggehvite, og bland halvparten av dette sammen med tunfiskblandingen. Sett blandingen i kjøleskapet i 15 minutter, og ta den deretter ut og form 4 fiskekaker.
  2. Vend tunfiskkakene i resten av egget, og deretter i brødrasp. Varm litt olivenolje i en stekepanne og stek tunfiskkakene i et par minutter på hver side til de er brune og gjennomstekte.
  3. Dryss gjerne over litt kapers, og pynt med sitron.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 592 kcal
  • Fett 10,8 (21 E%), hvorav mettet fett 2,2 g
  • Karbohydrater 51,5 (50 E%), hvorav sukkerarter 12 g
  • Fiber 10 g (4 E%)
  • Protein 33,2 g (29 E%)
  • Salt 1 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.