Hopp direkte til innhold

Lette tunfiskkaker med poteter og kokte gulrøtter

Bilde av stekte tunfiskkaker med poteter, gulrøtter og brokkoli.
Serveres med kokte poteter, gulrøtter og brokkoli. Dryss gjerne over litt kapers, og pynt med sitron.

En rimelig og enkel hverdagsrett, og du verden så godt!

Ingredienser (2 porsjoner)

Tunfiskkaker

  • 3 store kokte poteter
  • 2 bokser tunfisk i vann
  • 2 ss hakket persille
  • 1 ss margarin
  • 1 egg + 1 eggehvite
  • 1-2 dl brødrasp
  • Olivenolje
  • Salt
  • Pepper
  • Kapers
  • Sitron

Tilbehør

  • Poteter
  • Brokkoli
  • Gulrøtter

Fremgangsmåte

Mos potetene, og bland sammen med smør, tunfisk, salt, pepper og persille. Visp sammen egg og eggehvite, og bland halvparten av dette sammen med tunfiskblandingen. Sett blandingen i kjøleskapet i 15 minutter, og ta den deretter ut og form 4 fiskekaker.

Vend tunfiskkakene i resten av egget, og deretter i brødrasp. Varm litt olivenolje i en stekepanne og stek tunfiskkakene i et par minutter på hver side til de er brune og gjennomstekte.

Dryss gjerne over litt kapers, og pynt med sitron. Server med kokte poteter, gulrøtter og brokkoli.

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi    592 kcal
Fett     10,8 (21 E%)
hvorav mettet fett 2,2 g
Karbohydrater    51,5 (50 E%)
Hvorav sukkerarter 12 g
Fiber    10 g (4 E%)
Protein    33,2 g (29 E%)
Salt     1 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.

Publisert 01.08.2014