Hopp direkte til innhold

Torsk med hjemmelaget blomkålpuré og tomat- og basilikumsaus

Bilde av torsk, grønne bønner og potet- og blomkålmos og tomat- og basilikumsaus.
Fisken skal stå i ovnen på 160 grader til den skiver seg, ca. 15 minutter.

Blomkål i potetmosen er en lur måte å “snike” inn mer grønnsaker i middagen på.

Ingredienser (4 porsjoner)

Torsk i ovnen

  • 600-800 gram torskefilet
  • litt olivenolje
  • salt og pepper

Potet- og blomkålpuré

  • 1 blomkål
  • 4 potet, i biter
  • 2 fedd hvitløk
  • 1-2 ss margarin
  • 2 ss lettrømme
  • salt og pepper

Grønne bønner

  • 10-20 grønne bønner per pers

Tomat- og basilikumsaus

  • 20 cherrytomater
  • basilikum, frisk
  • 1,25 dl olivenolje
  • 1 fedd  hvitløk
  • 10 stk sorte oliven
  • pinjekjerner
  • fersk chili
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 160°C. Krydre fisken med salt og pepper og legg den i en ildfast form. Vent med å sette fisken i ovnen til du er ferdig med å lage potet- og blomkålpuré. Den lager du på følgende måte:

Kok opp en stor gryte med vann, uten salt! Vask og skrell potetene, kutt den i store biter og ha nedi det kokende vannet sammen med grovkuttet hvitløk. Del blomkålen i buketter og ha i vannet. Kok til både blomkål og poteter er myke. Hell av vannet, la det siste vannet dampe av, og mos poteter og blomkål med en stavmikser. Ha i margarin, salt og pepper, og smak til med lettrømme.

Sett puréen til side, og sett fisken i ovnen. Fisken skal stå til den skiver seg, ca. 15 minutter. Kok opp vann med litt salt i til bønnene, og kok bønnene i 3-5 minutter til de er møre. Samtidig lager du tomat- og basilikumsausen.

Skjær tomat i små terninger og hakk basilikum. Varm opp olje, og tilsett tomat, basilikum og finhakk hvitløk etter smak. Ha i oliven, og smak til med salt og pepper.

Næringsinnhold pr. porsjon torsk med grønne bønner

Energi    578 kcal
Fett     39,4 g (60 E%)
hvorav mettet fett 6,8 g
Karbohydrater 16,7 g (14 E%)
Hvorav sukkerarter 7,6 g
Fiber    6,2 g (2 E%)
Protein    36,9 g (26 E%)
Salt     1,48 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.

Publisert 31.07.2014