Hopp direkte til innhold

Tunfisk og kikertsalat

Bilde av tunfisksalat med agurk, kikerter, cherrytomater og sorte oliven.
Enklere blir det ikke!

Denne salaten er veldig næringsrik og bra for deg som trenger mye energi og proteiner. Ønsker du å spare kalorier kan du bruke en fettfri dressing.

Ingredienser for 1 porsjon

Salat

  • ½-1 boks ruccolasalat
  • ½ boks kokte kikerter (avrent)
  • 1 boks tunfisk i vann (eller olje)
  • ½ stk avokado
  • 10 skiver agurk
  • 10 stk cherrytomater
  • 1/4 stk rødløk
  • 2 stk sorte oliven

Dressing

  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 ts dijonsennep
  • Evt. litt hakket hvitløk

Fremgangsmåte

Skjær avokado, agurk og tomater i passe store biter. Hakk rødløken. Hell av vannet på tunfisken og bland sammen med salat, tomat, agurk, avokado, oliven og rødløk. Lag dressingen og server ved siden av.

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi 690 kcal
Fett 35 g (46 E%)
Mettet fett 5 g
Karbohydrater 26 g (15 E%)
Sukkerarter 8 g
Kostfiber 16 g
Protein 59,5 g (35 E%)
Salt 3,6 g*

*Sløyfer du oliven helt sparer du ca 1 g salt.

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)

Publisert 23.09.2014