Biffsalat med fetaost
En sunnere måte å spise biff på!
Ingredienser for 2 porsjoner
Salat
- 300 g ytrefilet av storfe
- 1 ss olje (oliven eller raps)
- 15-20 små søte tomater
- 15-20 aspargestopper
- 20-30 sukkererter
- 1 avokado
- ½ rødløk
- 100 g fetaost
- Salt + pepper
Dressing
- 2 ss olivenolje
- 1 ss hvitvinseddik eller granateplevinagrette
- 1 ts dijonsennep
- Evt. 1 fedd hvitløk
Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i tynne strimler, og stek kjøttet i olje på god varme. Smak til med salt og pepper. Del tomatene i to, og kutt opp rødløken i ringer eller små biter. Kutt avokadoen og fetaosten opp i passe store biter. Kok opp vann med litt salt, og ha først i asparges og så sukkererter. Aspargesene skal koke ca. 3 minutter, sukkerertene skal kun koke 1-2 minutter. Hell av vannet, og avkjøl raskt i isvann. Fordel alt sammen pent utover på tallerkenene. Server dressingen ved siden av.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi | 478 kcal |
Fett | 26,7 g (49 E%) |
hvorav mettet fett | 5,4 g |
Karbohydrater | 8,6 g (11 E%) |
Hvorav sukkerarter | 7,7 g |
Fiber | 7,0 g (3 E%) |
Protein | 47,6 g (40 E%) |
Salt | 2 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)