Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Chili sin Carne
Foto: Valeria Aksakova, freepik.com

Chili sin carne

Denne chiligryten kan gjerne dobles. Restene setter du i kjøleskapet og spiser noen dager senere, eller fryser ned til en annen gang.

Fersk koriander på toppen setter prikken over i-en på denne klassikeren.

Ingredienser

  • 400 g sorte bønner
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2-3 ss olje
  • 1/2–1 rød chili
  • 2 ts chilipulver (kan droppes)
  • 1 boks knuste tomater (kan godt være blandet med urter)
  • 1 boks tomatbønner
  • 1 boks chilibønner
  • Salt + pepper
  • Evt. frisk koriander

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk. Fjern frøene fra chilien og finhakk. Fres løk og hvitløk mykt i litt olivenolje. Ha alt over i en gryte.
  2. Krydre med salt og pepper, rør inn knuste tomater og kok opp. Legg på lokk og la det småkoke i 20 min.
  3. Ta av lokket og kok videre i 15 minutter.
  4. Ha til slutt i bønner, og la de bare bli varmet opp før retten serveres. Klipp gjerne opp rikelig med koriander og strø over hver porsjon før servering.
  5. Server med en stor salat ved siden av.

Næringsinnhold per porsjon