Hopp direkte til innhold

Biff med løk og bakt potet

Bilde av tallerken med medium stekt biff, løk, aspargestopper og bakt potet.
Biff passer både til hverdag og fest, lunsj og middag.

En skikkelig “slager”!

Ingredienser for 2 porsjoner

  • 300-400 g oksefilet (indre- eller ytrefilet)
  • 1/2 ss olje eller flytende margarin til steking
  • 8-10 sjampinjong
  • 1 løk
  • 1 bunt asparges
  • 2 store poteter
  • Salt + pepper
  • Evt. margarin eller smør til å ha nedi poteten

Vask potetene og kutt et stort kryss på toppen. Sett dem i en rist i ovnen på ca. 200 grader i ca. 45-50 minutter. Skjær sjampinjong i skiver og løken i ringer. Stek begge deler i litt olje eller flytende margarin til begge har fått en gyllen farge. Krydre biffen med salt og pepper.

Sett grønnsakene til siden når du steker biffen, eller la grønnsakene bare ligge på siden av pannen mens biffen brunes. I mellomtiden kokes asparges i litt lettsaltet vann til de er møre (3-4 minutter).

Server biff med bakt potet, asparges, løk, og sjampinjong.

Næringsinnhold per porsjon:

Energi 470 kcal
Fett 7 g (13 E%)
Mettet fett 2 g (4 E%)
Umettet fett 4 g (8 E%)
Karbohydrater 49 g (42 E%)
Kostfiber 9 g (4 E%)
Protein 49 g (42 E%)
Salt 1,9 g

Publisert 24.09.2014