Hopp direkte til innhold

Biffsalat med fetaost

Bilde av tallerken med biffsalat med fetaost, sherrysherrytomater og aspargestopper.

En sunnere måte å spise biff på!

Ingredienser for 2 porsjoner

Salat

  • 300 g ytrefilet av storfe
  • 1 ss olje (oliven eller raps)
  • 15-20 små søte tomater
  • 15-20 aspargestopper
  • 20-30 sukkererter
  • 1 avokado
  • ½ rødløk
  • 100 g fetaost
  • Salt + pepper

Dressing

  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik eller granateplevinagrette
  • 1 ts dijonsennep
  • Evt. 1 fedd hvitløk

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i tynne strimler, og stek kjøttet i olje på god varme. Smak til med salt og pepper. Del tomatene i to, og kutt opp rødløken i ringer eller små biter. Kutt avokadoen og fetaosten opp i passe store biter. Kok opp vann med litt salt, og ha først i asparges og så sukkererter. Aspargesene skal koke ca. 3 minutter, sukkerertene skal kun koke 1-2 minutter. Hell av vannet, og avkjøl raskt i isvann. Fordel alt sammen pent utover på tallerkenene. Server dressingen ved siden av.

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi    478 kcal
Fett    26,7 g (49 E%)
hvorav mettet fett 5,4 g
Karbohydrater 8,6 g (11 E%)
Hvorav sukkerarter 7,7 g
Fiber    7,0 g (3 E%)
Protein    47,6 g (40 E%)
Salt     2 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)

Publisert 23.09.2014