Hopp direkte til innhold

Kjøttboller med oliven og fetaost

Bilde av stor skål med hjemmelagede kjøttboller, salat og tzatziki.
Tzatziki er en dressing som brukes mye i Hellas og Tyrkia.

Disse kjøttbollene er i en klasse for seg selv!

Ingredienser for 4 porsjoner

Kjøttboller

  • 400 g karbonadedeig
  • 1 dl persille
  • 2 sjalottløk
  • 100 g fetaost
  • 15 sorte oliven
  • Oregano
  • 2 egg
  • Olje til steking

Tzatziki

  • 3 dl matyoghurt
  • 1 slangeagurk
  • 2 fedd hvitløk
  • Litt salt

Salat

  • 1 pk ruccola
  • 2-4 vårløk
  • 1 paprika
  • ½ agurk
  • 10-20 sorte oliven

Ris

  • 4 porsjoner fullkornris, byggris eller villris

Fremgangsmåte

Kok risen etter anvisning på pakken. Lag tzatziki og salat, og begynn deretter på kjøttbollene.

Finhakk persille og sjalottløk og bland sammen med karbonadedeig. Bland i egg, og hakkete oliven, og smuldre inn fetaoste. Rør godt sammen, og form små kjøttboller (ca. 3-4 stk per person). Stek kjøttbollene til de har en fin gyllen farge. Server sammen med salat og tzatziki.

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi    649 kcal
Fett      29,1 g (40 E%)
hvorav mettet fett   4,6 g
Karbohydrater  52,9 g (35 E%)
Hvorav sukkerarter  3,0 g
Fiber     5,4 g (2 E%)
Protein     40,4 g (25 E%)
Salt 3,9 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)

Publisert 24.09.2014