Hopp direkte til innhold

Lammefilet med ratatouille og ris

Bilde av oppskåret lammefilet i en stor skål oppå ratatouille.

Ratatouille er mye lettere å lage enn å uttale, og er perfekt til lam.

Ingredienser for 4 porsjoner

Lammefilet

  • 350-400 g lammefilet
  • Olje
  • Hvitløk
  • Rosmarin

Ratatouille

  • 2 ss olivenolje
  • 1 squash
  • 1 løk
  • 1 liten aubergine
  • 2 røde paprika (evt. en gul og en rød)
  • 1 boks hakkete tomater
  • 2 fedd hvitløk
  • Salt + pepper

Villris

Fremgangsmåte

Kok risen etter anvisning på pakken. Kutt grønnsakene i grove biter, og finhakk hvitløken. Varm opp olje i en gryte, og ha først nedi hvitløk, så løk, og så resten av grønnsakene. Ha over hakkete tomater, og la grønnsaksblandingen stå og småkoke i minst 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Krydre lammekjøttet med salt, pepper, og gjerne litt rosmarin, og stek i litt olje i en panne. Server kjøttet sammen med ris og ratatouille.

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi    650 kcal
Fett     20,8 g ( 28%)
hvorav mettet fett 5,4 g
Karbohydrater 61,5 g (42 E%)
Hvorav sukkerarter  17,1 g
Fiber    11,2 g (3 E%)
Protein    47,8 g (30 E%)
Salt     0,44g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)

Publisert 24.09.2014