Hopp direkte til innhold

Magrere stroganoff med rotmos

Bilde av stroganoff i en skål.
Mager kesam og oljer gjøre retten lettere.

Biff Stroganoff er en matrett med røtter i Russland på 1800-tallet. Gryta er perfekt i de kaldere måneder.

Ingredienser

Stroganoff

  • 300 gram svin ytrefilet (eller annet magert, renskåret kjøtt)
  • 1 ts rapsolje/olivenolje
  • ½ ts salt/Seltin
  • Pepper
  • 3 tomater, i båter
  • 1 løk, grovhakket
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 dl vann (evt. hvitvin)
  • 1 ½ dl mager kesam
  • Fersk persille

Rotmos

  • 400 gram potet, i terninger
  • ½ middels stor sellerirot, i terninger
  • 1 gulrot, i terninger
  • 1 persillerot, i terninger
  • 1 ss rapsolje/olivenolje
  • ½ ts salt/Seltin
  • Pepper

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i ca. to cm tykke strimler. Brun kjøttet i en stor stekepanne med olje i ca. fem minutter. Krydre med salt og pepper. Ha tomater, løk og hvitløk i pannen og la det steke sammen med kjøttet i et par minutter. Tilsett vann/hvitvin og la det småkoke i ca. 30 minutter.

Når mesteparten av væsken er kokt inn, tilsettes kesam. Retten må ikke koke etter du har hatt i kesam. Smak til med persille og eventuelt andre krydder.

Slik lager du rotmosen: Kok opp vann med potet og sellerirot. La det koke i ca. 15 minutter. Tilsett gulrot og persillerot og kok alt videre i 5 minutter. Hell så av kokevannet. Tilsett olje og mos grønnsaker med en potetstapper eller stavmikser. Mosen trenger ikke å være helt glatt. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne med en grønn salat ved siden av.

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi 530 kcal
Fett 12 g
Karbohydrater 50 g
Fiber 11 g
Protein  50 g
Salt 2,6 g

Publisert 09.10.2013  Oppdatert 19.11.2013