Hopp direkte til innhold

Pai med grov bunn og grønnsaker

Bilde av ferdig pai på stekerist.

En litt sunnere pai.

Ingredienser for 4 porsjoner

Paibunn

  • 2.5 dl sammalt hvete
  • 3 ss margarin
  • 3 ss vann

Fyll

  • 8 egg
  • 3 ss cottage cheese
  • 1 dl melk
  • 4 vårløk
  • 100 g hamburgerrygg (eller anne skinke)
  • 1/4 brokkoli
  • 3 ss mais
  • Litt revet ost

Kna margarinen inn i melet, og ha i vann. Lag deigen til en «ball», og ha den i kjøleskapet i minst 20 minutter før den kjevles ut og legges i en paiform. Lag prikker i deigen med en gaffel, og stek den i ca. 10 minutter på 200 grader. Ta deigen ut av ovnen.

Kutt brokkoli i små buketter og kok i noen få minutter. Kutt hamburgerrygg og vårløk i biter.

Bland sammen egg, melk og cottage cheese. Ha over brokkoli, hamburgerrygg, mais og vårløk. Sett paien inn i ovnen på 200 grader i ca. 7 minutter. Strø over litt revet ost, og stek videre til egget er stivt og paien er gyllen. Server med salat og evt. litt brød til.

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi    500 kcal
Fett     28 g (50 E%)
hvorav mettet fett     8,4 g
Karbohydrater    26,4 g (23 E%)
Hvorav sukkerarter     4,1 g
Fiber    6,2 g (2 E%)
Protein    32,6 g (27 E%)
Salt     1,5 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)

Publisert 24.09.2014