Hopp direkte til innhold

Salat med chèvre og spekeskinke

Bilde av tallerken med salat med chevre og spekeskinke.
Chèvre er en en fransk geitost. Ved oppvarming blir den ellers skarpe geitmelksmaken mildere.

En perfekt sommersalat. Tips: Bytt ut vanlig spekeskinke med serranoskinke eller bogskinke hvis du vil spare på saltet.

Ingredienser for 2 porsjoner

Salat

  • I pose ruccola
  • 1 pk cherrytomater
  • ½ rødløk
  • 100 g spekeskinke
  • 4 ss  pinjekjerner
  • 150 g chèvre (helst den typen som har en ”skorpe” rundt seg)

Dressing

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • dijonsennep
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Del osten i 1-2 cm høye skiver. Stek osten til den blir gyllen på den ene siden, da snur du den rundt og steker litt på den andre siden. La osten hvile mens du kutter opp tomater og rødløk og blander sammen med ruccola salat.

Rist pinekjernene og klipp skinken opp i passe store biter. Fordel skinke og pinjekjerner over salaten, og legg et stykke chevre på hver tallerken. Server dressingen ved siden av, eller bland litt i salaten før den legges på tallerken.

Tips: I denne salaten smaker det også godt med litt avokado og agurk oppi.

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi    579 kcal
Fett     44,5 g (68 E%)
hvorav mettet fett 18,6 g
Karbohydrater 6,1 g (5 E%)
Hvorav sukkerarter 4,5 g
Fiber    2,8 g (1 E%)
Protein    37,7 g (27 E%)
Salt     4,5 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)

Publisert 23.09.2014