Hopp direkte til innhold

Svineindrefilet på en seng av grønnsaker

Bilde av tallerken med oppskåret svinefilet og diverse grønnsaker.
Husk å la kjøttet hvile før du skjærer det opp. Da beholder du saftene (og den gode smaken) inne i kjøttstykket.

I denne retten kan du selv velge hva slags grønnsaker du vil bruke. Ønsker du litt mer smak på kjøttet, kan det gjerne marineres eller gnis inn med hvitløk og/eller chilipasta før det settes i ovnen.

Ingredienser for 4 porsjoner

Du trenger:

  • 1 indrefilet av svin (ca 600-800 g)
  • 2 ss olje (raps eller oliven)
  • Salt + pepper
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 squash
  • 1 løk
  • 1 bunt asparges eller aspargesbønner
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • ½ dl soyasaus
  • Byggris eller annen ris

Fremgangsmåte

Ha olje i en varm stekepanne, og brun svinefileten raskt på alle sider. Krydre med salt og pepper, eventuelt annet krydder også. Ta kjøttet til siden.

Kutt grønnsakene i store biter, og fres rask i stekepannen før de legges over i en ildfast form. Hell over soyasaus. Legg svinefileten på toppen av grønnsakene og ta et steketermometer på den tykkeste delen av kjøttet. Sett formen inn i ovnen på 160 grader, og la kjøttet ligge i ovnen til det har en kjernetemperatur på ca. 70 grader.

Ta kjøttet ut, og la det hvile i 5 minutter mens grønnsakene fremdeles står i ovnen. Kutt opp kjøttet, og legg oppå grønnsakene før servering.

Næringsinnhold pr. porsjon a 200 g svinefilet med grønnsaker og villris

Energi    488 kcal
Fett    9,2 g (17 E%)
hvorav mettet fett 3,1 g
Karbohydrater 48,6 g (42 E%)
Hvorav sukkerarter 3,9 g
Fiber    4,6 g (2 E%)
Protein    49,4 g (41 E%)
Salt     1,7 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)

Publisert 23.09.2014