Hopp direkte til innhold

Svineschnitzel med båtpoteter og grønne bønner

Bilde av wienerscnitzel med båtpoteter og grønne bønner på tallerken med kapers ved siden av.

Et enkelt og velsmakende kjøttmåltid som passer like godt til hverdags som til helgekos.

Ingredienser for 4 porsjoner

Svineschnitzler

  • 600 g svinekjøtt (ytrefilet)
  • 2 egg
  • ca. 5 ss hvetemel
  • ca. 5 ss griljermel
  • Salt + pepper
  • Flytende margarin til steking

Båtpoteter

  • 8 mellomstore poteter
  • 4 ss rapsolje
  • Salt + pepper

Tilbehør

  • Grønne bønner eller asparges
  • ½ sitron
  • Kapers

Fremgangsmåte

Start med båtpotetene. Kutt poteter i skiver, og ha i en langpanne med godt med olje og litt salt og pepper. La de steke i minst 30 minutter på ca. 200 grader. Gjør klar bønnene slik at de bare kan has i kokende vann rett før schnitzlene er ferdig.

Bank kjøttet på begge sider, til det er helt tynt (ikke mer enn 1/2 cm tykt).  Hvis du ikke har en «hammer» til å banke kjøtt, kan du bruke baksiden på en tung kjøkkenkniv. Ha litt hvetemel i en skål, egg i en annen skål, og griljermel i en tredje skål. Vend kjøttet først i mel, så i egg, og så i griljermel. Ha margarin i en varm panne, og stek schnitzlene så de blir fine og gylne på begge sider. NB: Ikke ha for varm panne, og ikke snu kjøttet flere ganger.

Næringsinnhold pr. porsjon svineschnitzel med poteter, grønne bønner, og kapers

Energi    488 kcal
Fett    16,7 g (30 E%)
hvorav mettet fett    3,6 g
Karbohydrater    39,4 g (35 E%)
Hvorav sukkerarter    6,3 g
Fiber    6 g (2 E%)
Protein    42,7 g (35 E%)
Salt    1,65 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)

Publisert 24.09.2014