Hopp direkte til innhold

Tartar med løk, kapers, rødbeter, sylteagurk og egg

Bilde av tartarburger av oksekjøtt med rå eggeplomme, kapes, sylteagurk og sennep.
Litt revet pepperrot passer også bra ved siden av denne retten.

En fransk klassiker. Lag for all del aldri Biff Tartar med kjøttdeig, men bruk rent kjøtt fra hele kjøttstykker.

Ingredienser for 2 personer

  • 300-400 g nykvernet oksekjøtt
  • Evt. to skiver brød (må ikke ha brød)
  • Hakket rødløk
  • Hakket sylteagurk
  • Hakket rødbeter
  • Kapers
  • Dijón sennep
  • Salt + pepper

Form passe store «karbonader» av kjøttet, og ha oppå en skive brød. Hakk opp tilbehør, og ha ved siden av. Ha evt. en rå eggeplomme på toppen av kjøttet, og strø over salt og pepper.

Tips: Litt revet pepperrot passer bra ved siden av denne retten.

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi 323 kcal
Fett  6,6 (18 E%)
hvorav mettet fett 2,6 g
Karbohydrater  24,2 g (34 E%)
Hvorav sukkerarter 9,1 g
Fiber 5,6 g (3 E%)
Protein  38,8 g (48 E%)
Salt 3,2 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)

Publisert 24.09.2014