Hopp direkte til innhold

Kyllingsnitsel med tomatsjy og grønne bønner

Bilde av hjemmelaget kyllingsnitsel med grønne bønner og tomatsjy.
Ha salt og pepper på kyllingbrystene før de vendes, først i hvetemel, så i pisket egg, og til slutt i griljermel.

Sprø panetter med mye kjøtt og lite salt.

Ingredienser til 4 porsjoner

Kyllingsnitsel

  • 4 kyllingbryst
  • salt og nykvernet pepper
  • 1 dl hvetemel
  • 2 egg
  • 2 dl griljermel
  • olje til steking

Tomatsjy

  • 1 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • olje til steking
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl vann
  • 1 boks hermetiske tomater (hakket)
  • 4 ss olivenolje
  • salt og nykvernet pepper

Grønne bønner

  • 400 g aspargesbønner
  • 1 l vann
  • salt
  • 1 sjalottløk
  • salt og pepper
  • evt. litt olje

Fremgangsmåte

Pisk eggene. Bruk én skål til egg, én til hvetemel og en til griljermel. Krydre kyllingbrystene med salt og pepper før de vendes; først i hvetemel, så i pisket egg, og til slutt i griljermel. Stek kyllingbrystene i olje i en varm stekepanne til de er gylne på begge sider (5-6 minutter).

Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk, og fres den i litt olje i en panne til løken er blank. Ha i tomatpuré og la det frese videre i 1-2 minutter. Hell over vann og tomater. La det koke i 10-15 minutter. Sil bort løken og kok opp resten av tomatsausen. Tilsett olivenolje, salt og pepper.

Kok opp vann med salt. Ha i grønne bønner og la dem koke til de er møre (ca. 3 minutter). Skrell og finhakk sjalottløken. Sil av vannet når bønnene er ferdige. Ha i sjalottløk, litt salt og pepper og evt. litt olje.

Server kyllingsnitsler sammen med bønner, tomatsjy og evt. ris eller poteter.

Næringsinnhold pr. porsjon kyllingsnitsel med bønner og tomatsjy (uten ris/potet)

Energi    373 kcal
Fett     17,4 (41 E%)
hvorav mettet fett     3,1 g
Karbohydrater    15 g (19 E%)
Hvorav sukkerarter     6,1 g
Fiber    4,5 g (2 E%)
Protein    37,1 g (40 E%)
Salt     1,2 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.

Publisert 01.08.2014