Hopp direkte til innhold

Kyllingwok med sukkererter

Bilde av woket kylling med sukkererter i bolle med spisepinner.

Denne retten inneholder allerede relativt lite salt, men du kan redusere det ytterligere ved å bruke saltredusert soyasaus (den har grønn topp på flasken). Sambal Oelek kan utelates, men det anbefales dersom du er glad i sterk mat!

Ingredienser for 4 porsjoner

Kyllingwok

  • 4 kyllingbryst
  • 3 dl hønsebuljong
  • 1 ss maisennamel
  • 300-400 g sukkererter
  • 2 ss revet  ingefær
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1-2 ts sambal olek
  • salt og pepper 
  • soyasaus (3 ss)
  • olivenolje (3ss)

Ris

  • 4 porsjoner villris (eller ev. fullkornris eller byggris).

Fremgangsmåte

Skjær kyllingen i strimler. Skrell ingefærroten og finhakk.

Lag marinade: Finhakk hvitløk og bland hvitløk og ingefær med olivenolje, sambal olek, pepper og soyasaus.

Legg kyllingen i marinaden, og bland godt slik at all kyllingen blir dekket. La kyllingen ligge i marinaden i kjøleskapet i minst 30 minutter, og ta den ut av kjøleskapet ca. 15 minutter før den skal stekes. 

Sett risen til koking slik at den er ferdig samtidig med woken. Bland flytende hønsebuljong med maisennamel. Stek kyllingen i litt olivenolje på sterk varme. Hell resten av marinaden over. Del sukkerertene i to og legg oppi wokpannen. 

Hell hønsebuljong- og maisennakraften over. Bland godt og sett på lokk i noen få minutter. Serveres med én gang sammen med villris. 

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi    465 kcal
Fett     11,6 (22 E%)
hvorav mettet fett    2,1 g
Karbohydrater    49,7 (45 E%)
Hvorav sukkerarter     3,5 g
Fiber    4,8 g (2 E%)
Protein 37,5 g (33 E%)
Salt 1,4 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)

Publisert 18.09.2014