Hopp direkte til innhold

Pastasalat med kylling og stekt sjampinjong

Bilde av pastasalat med penne pasta og kyllingfilet på en skål.

En frisk og mettende middagssalat med mye protein og fiber. Bruk gjerne rester til morgendagens lunsj, men husk å avkjøle restene raskt.

Ingredienser for 4 porsjoner

Pastasalat

  • ½ pk fullkornpenne (ca. 300 g)
  • 4 kyllingbryst
  • 2 hjertesalat
  • 1 rødløk
  • 5-6 store sjampinjong
  • ½ agurk
  • 1 rød paprika
  • 20 små tomater
  • 1 boks kidneybønner
  • Saften av ½ sitron

Dressing

  • ½ boks kesam
  • Saften av ½ sitron
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts sukker

Eller dressing av olje og eddik.

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi 550 kcal
Fett 6,7 g ( 10 E%)
hvorav mettet fett 0,7 g
Karbohydrater  74,2 g (58 E%)
Hvorav sukkerarter 9,6 g
Fiber    15,5 g (5 E%)
Protein    46,1 g (32 E%)
Salt     0,6 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)

Publisert 23.09.2014