Hopp direkte til innhold

Gratinert løksuppe

Bilde av løk og hvitløk på skjærebrett.
Spis suppen som den er, eller ha den i porsjonsskåler med brød og revet ost over, og gratinér i ovnen.

Løksuppe er sunt, enkelt og billig. Perfekt kosemat en lørdagskveld.

Ingredienser for 4-6 porsjoner

  • 5 store løk
  • 3-4 ss rapsolje (eller oliven)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1-2 ss hvetemel (kan sløyfes)
  • 1,5 l ferdig utblandet hønsebuljong
  • ½  fersk chili
  • basilikum, timian, provence krydder eller andre urter
  • Ost og brød til gratinering

Fremgangsmåte

Hakk hvitløk, og fres i olje i en stor gryte. Skjær løken i tynne strimler, og ha i gryten. La løken surre til den har blitt blank. Dryss over hvetemel, og rør rundt. Hell over buljong, og ha i finhakket chili og resten av krydder/urtene. La suppen småkoke i minst 20 minutter. Spis suppen som den er, eller hell over i porsjonsskåler, legg i en skive brød i hver skål, og ha over litt revet ost. Gratiner i ovnen på 180 grader til osten er gyllen (5 min)

Næringsinnhold pr. porsjon løksuppe gratinert med ost og brød

Energi 316  kcal
Fett 15,3 g ( 43%)
hvorav mettet fett 4,2 g
Karbohydrater 29,1 g (41 E%)
Hvorav sukkerarter 12,7 g
Fiber    6,2 g (4 E%)
Protein    12,8 g (16 E%)
Salt    3,5 g

 (Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet

Publisert 22.09.2014